Drömfinal i Franska mästerskapen

Nadal enkelt vidare – Federer pressades av Monfils

Foto: AP
Klar för final – igen.
SPORTBLADET

För tredje året i rad blir det Roger Federer mot Rafael Nadal som spelar final på gruset på Roland Garros efter att de två giganterna lyckades vinna sina semifinaler.

För Nadal gick det som på räls och efter 3–0 i set mot Novak Djokovic har han fortfarande inte förlorat ett enda set i årets turnering.

– De två första seten var nästan perfekta så jag är jätteglad. Det var min bästa match på Roland Garros i år, säger Rafael Nadal som vann tredje set i tiebreak.

Roger Federers väg till finalen var lite krokigare. Efter att Federer vann första set lyckades den oseedade hemmaspelaren Gael Monfils ta hem andra set med 7–5. Men sedan tog Federer tillbaka initiativet i matchen och kunde vinna matchen med 3–1 i set sedan Monfils räddat två matchbollar.

Nadal och Federer har mötts tre gånger tidigare i Franska mästerskapen och varje gång har Nadal vunnit med 3–1 i set.

Vinner Nadal söndagens final tangerar han Björn Borgs bedrift att vinna Franska mästerskapen fyra år i rad. Dessutom innebär en finalvinst för spanjoren att han fortfarande inte vet hur det känns att förlora på gruset i Paris där han hittills har vunnit karriärens 27 matcher.

Totalt har de två dominanterna mötts sexton gånger och Nadal har övertaget med tio segrar, han har bland annat vunnit årets båda möten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM