Aspelin/Johansson till OS

Jonas Björkman riskerar att missa OS.

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Simon Aspelin föredrar Thomas Johansson i stället för Jonas Björkman som dubbelpartner i OS-turneringen i Peking.

– Jag väljer Thomas Johansson eftersom det känts riktigt bra de gånger vi tränat ihop under exempelvis Davis Cup. Och så gick det ju bra för oss i Doha tidigare i år då vi gick till semifinal, säger Simon Aspelin till Eurosport.

Därmed riskerar Jonas Björkman att missa OS – om han inte får en friplats. Internationella tennisförbundet (ITF) delar nämligen ut åtta wild cards, två är redan utdelade, och det återstår sex friplatser i dubbel. Aspelin är rankad nia i världen och är direktkvalificerad för OS. Det innebär också att Sveriges chanser till en friplats kan öka något.

Björkman, som har tagit 51 ATP-titlar i dubbel, ligger för tillfället på 19:e plats på rankingen bland dubbelspelare. I Davis cup-matchen mot Argentina borta spelade Björkman tillsammans med Robert Lindstedt. På ATP-touren spelar Björkman tillsammans med Kevin Ullyett, Zimbabwe.

– Det har stått och vägt mellan ”Bjösse” och Thomas. Men eftersom jag och ”Tompa” kompletterar varandra bäst blir det så här, säger Simon Aspelin till Eurosport.

TT