Lottningen till Wimbledon klar

Tuff väg för Federer mot rekordet

Foto: Reuters
Roger Federer kysste Wimbledons segerbuckla för femte gågen i rad förra året.
SPORTBLADET

Det ser ut att bli en tuff väg för Roger Federer om han vill vinna sin sjätte raka Wimbledontitel.

Serben Novak Djokovic finns i Federers halva av startfältet och måste besegras om det ska bli någon final..

Väl där kan Federer få möta Rafael Nadal.

Ingen herrspelare i modern tid har vunnit mer än fem Wimbledontitlar i rad: de två som har vunnit just fem raka titlar är Björn Borg och schweizaren Roger Federer.

Men vägen till en sjätte titel kan kanske bli svårare än vad många trodde för några månader sedan. Federer hade inte en chans mot Nadal i finalen i Franska mästerskapen i början av juni och fler och fler ifrågasätter nu hans form.

Repris på förra årets final?

När lottningen till Wimbledon blev klar i dag visade det sig att tredjeseedade serben Novak Djokovic precis som väntat återfinns i samma halva av startfältet som Federer, skriver nyhetsbyrån AP.

Det betyder att Federer kan stöta på Djokovic i semifinal, ett möte som mycket väl kan innebära slutet på drömmen om de sex raka titlarna.

Rafael Nadal, som förlorat de två senaste Wimbledon-finalerna mot just Federer, är andraseedad pch hamnade därför i den andra halvan av startfältet. En möjlig semifinalmotståndare för honom är Andy Roddick.

Mardrömslottning för Söderling

Samtidigt fick Robin Söderling, rankad 41:a i världen, en sällsynt dålig lottning. Han inleder mot amerikanen Kevin Kim och bör nå andra omgången. Men där väntar med största sannolikhet just Roger Federer.

Thomas Johansson möter amerikanen Vincent Spadea, som Johansson slog ut i andra omgången i Wimbledon – för tio år sedan. Om Johansson vinner första omgången ställs han troligen mot den tiondeseedade cyprioten Marcos Baghdatis.

Jonas Björkman, semifinalist för två år sedan, inleder mot fransmannen Arnaud Clement, en spelare som har tre raka segrar mot svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM