Idrottsvärldens största catwalk

Game, set & matcha rätt

SPORTBLADET

LONDON. Välkommen till Wimbledon – idrottsvärldens största catwalk.

I år kan Serena Williams, bokstavligt talat, trolla fram ett och annat ess ur rockärmen.

– Den är så läcker, säger 26-åringen om sin nya outfit.

Olivia Svenson.

Det är inte bara spelarna som har förberett sig inför årets Wimbledon. Världens ledande tillverkare av sportartiklar har satsat miljontals kronor på nya exklusiva klädkollektioner för att tv-kamerorna ska riktas mot spelarna som sponsras av just dem.

Med tanke på att 1,8 miljarder människor i 185 länder beräknas följa årets turnering är det väl investerade pengar.

Roger Federer har lämnat den vita kavajen i garderoben och glider i år in på centrecourten i en cardigan som för tankarna till 1920-talet. Den femfaldige mästaren, som dessutom har bälte till de tidsenliga shortsen, är inte ensam om att sticka ut.

Utvecklar plaggen själva

Många höjde på ögonbrynen när Serena Williams, en av förhandsfavoriterna på damsidan, inför sin första match gjorde entré iklädd en trenchcoat som överdragsplagg. Under matcherna spelar hon, precis som titelförsvarande storasystern Venus, iklädd en dress med bar rygg och veckad, kort kjoldel.

Tennisens giganter är själva med och utvecklar plaggen de bär på de klassiska gräsbanorna.

– Jag älskar rockar, även om det kanske inte är någon sportklädsel. Den här är elegant och passar mig och min personligen. Ja, jag är en elegant kvinna. Jag har förmodligen fler rockar än någon annan. Jag vet inte varför, för jag bor ju i Florida, säger Serena Williams.

Superstjärnan Maria Sjarapova tog i går emot folkets jubel genom att kliva in på bana 1 i en tvådelad smokingdress med guldsömmar. Efter uppvärmningen tog ryskan av sig överdragskläderna för att bjuda på nästa överraskning.

– Tro det eller ej, men i år spelar jag i traditionella shorts. Det har jag aldrig tidigare burit i en Grand Slam-turnering, säger Sjarapova, som slog franska kvalspelaren Stephanie Foretz i sin öppningsmatch.