Kamp mot klockan för Arvidsson

Kan hinna bli frisk innan OS

SPORTBLADET

Hon har kämpat för att få en OS-biljett till Peking.

Nu får hon Sofia Arvidsson slita ytterligare för att behålla den.

– Läkaren trodde att det kan gå bra och jag måste tro på det själv också, säger hon.

Foto: Bildbyrån
Sofia Arvidsson.

Onsdagens läkarundersökning i Stockholm bekräftade tisdagens första prognos efter olyckan. Ett av ledbanden i knäet sträcktes ut när hon ramlade i samband med matchen i första omgången av Wimbledon.

Arvidsson kan räkna med att vara tillbaka inom fyra-sex veckor, vilket gör att det nu blir en kamp mot klockan för henne att hinna bli frisk till OS. Om drygt sex veckor – den 8 augusti – inleds OS i Kina och två dagar senare startar tennisturneringen.

– Det är svårt att säga, jag har ju aldrig varit skadad tidigare. Läkaren sa att hockeyspelare kan vara tillbaka på is tre veckor efter en sådan här skada, säger hon till TT.

Det positiva var att ledbandet inte var av. Det negativa naturligtvis att skadan kom just nu.

– Det är väl först nu som jag börjat att smälta det här. Det känns tungt, det kunde skett i november i stället, inte just nu under Wimbledon och med OS snart.

Strax efter beskedet lämnade hon Stockholm för att åka hem för rehabilitering. När hon kan vara tillbaka på tennisbanan är osäkert men ett tänkbart scenario är att hon står över tävlingen på hemmaplan i Stockholm med start den 28 juli, där hon är givet affischnamn, för att inte riskera något inför Peking.

– Just nu ser det väl inte så ljust ut när det gäller Stockholm. Men det är jättemånga som hört av sig med tips och råd. Den österrikiske spelaren Jürgen Melzer berättade att han var tillbaka mycket tidigare och då var hans ledband av.

Inte bara för Arvidsson själv utan även för svensk tennis är skadan ett tungt besked. Om hon är med i Peking blir hon den första tennissvenskan sedan 1988 som finns med i ett OS. Hon har också under 2008 visat att hon utvecklat sitt spel efter blandade resultat de senaste åren.

TT