Attack mot Kournikova

”Hon är en bitch”

1 av 2 | Foto: AP
Anna Kournikova.
SPORTBLADET

En stor skandal skakar tennisorganisationen ATP. I en radiointervju kommer förre spelaren Justin Gimelstob, nu styrelsemedlem i ATP, med mycket grova uttalanden om flera kvinnliga tennisspelare. Inte minst den ryska stjärnan Anna Kournikova.

– Jag avskyr henne. Hon är en bitch, säger han bland annat.

Justin Gimelstob, 31, gjorde sina uttalanden i en radiointervju i US Radio under en en timme lång intervju och flera uttryck är så grova att sportbladet.se avstår från att återge dem. Gimelstob, som bäst rankad 63 på ATP:s ranking 1999, attackerar damtennisen i allmänhet och Anna Kournikova i synnerhet.

– Hat är ett starkt ord. Jag föraktar henne till gränsen för hat, säger Gimelstob på frågan om han hatar Kournikova enligt tidningen The Evening Standard.

Vill se henne gråta

Justin Gimelstob tränade Kournikova som junior och om en månad är det meningen att han ska möta henne i en uppvisningsmatch i dubbelmix i Washington. Då vill han träffa henne hårt med en boll i mellangärdet, säger han.

– Om hon inte gråter när hon kliver av banan så har jag inte gjort mitt jobb, menar han.

Ber om ursäkt

Han kallar andra kvinnliga spelare som 21-rankade Tatiana Golovin och 17-åriga Alize Cornet ”sexbomber.”

Efter intervjun har Gimelstob nu bett om ursäkt för sina uttalanden och donerat pengar till en organisation för idrottskvinnor.

– Det finns ingen ursäkt och jag är extremt besviken på mig själv. Jag tar fullt ansvar för orden som kom ur min mun och även om jag inte kan ta dem tillbaka så hoppas jag att min ärliga ånger kan läka några av de sår jag orsakat, säger han.

En talesman för ATP fördömer de uttalanden som Justin Gimelstob gjort.

– Justin har i alla fall gjort rätt sak när han nu offentligt bett Anna om ursäkt, säger talesmannen.