Murray fick London att explodera

Vände 2–0-underläge

Foto: Toby Mellville
segervrålet Britten Andy Murray visste inte till sig av glädje – och publiken stämde in.
SPORTBLADET

Han låg under med 2–0 i set. Han hade matchboll emot sig. Då vände Andy Murray mot Richard Gasquet och strax efter att solen gått ner över London exploderade 15 000 åskådare på centercourten i ett jättejubel.

– Det mest fantastiska jag upplevt på en tennisbana, säger Murray.

Många hade nog gett upp hoppet när det gäller Andy Murray redan när han förlorade första set mot Richard Gasquet. Fransmannen vann med 7–5 efter en hård kamp som såg ut att knäcka skotten Murray. 6–3 i andra set förstärkte känslan. Murray kom dock tillbaka när allt tycktes vara över. Gasquet servade för matchen, men Murray lyckades bryta och ta setet till tiebreak. Det vann han med 7–3 och efter det var matchen hans.

– Att komma tillbaka från ett 2–0-underläge när han servar för matchen är en fantastisk känsla. Jag tror att han blev lite nervös i slutet av tredje set. Jag spelade inte så bra i de första två seten, men när jag vann det tredje så tror jag att han började hänga lite med huvudet.

Nu blir det hysteri

Murray tog fjärde setet med 6–2 och det fjärde med 6–4. Han slog in matchbollen nio minuter efter att solen hade gått ner över London.

– Det var ganska svårt att spela, men jag ville bara fortsätta. Jag antar att Richard ville bryta, säger Murray.

Nu kommer det att bli hysteri kring Murray som Storbritanniens hopp i Wimbledon.

– Det kommer att bli tufft, men jag har en match mot (Rafael) Nadal där jag inte är favorit. Dte viktigaste för mig är återhämta mig och se till att komma väl förberedd till matchen för jag tror att jag kan vinna, säger Murray om mötet med världstvåan i kvartsfinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM