Nordens singelhopp utslagen

Jarkko Nieminen föll mot Fernando Gonzalez

Foto: AP
Jarkko Nieminen utslagen.
SPORTBLADET

Nordens sista singelhopp i US open, finländaren Jarkko Nieminen, blev natten till måndagen utslagen av chilenaren Fernando Gonzalez efter förlust med 1–3 i set.

Men hoppet om nordiska tennisframgångar lever än – bland annat i Nieminens dubbel med Robert Lindstedt.´

Sent på måndagskvällen möter Nieminen tillsammans svenske Robert Lindstedt den kanadensisk-serbiska duon Daniel Nestor/Nenad Zimonjic i herrdubbelns tredje omgång.

Dessutom är Jonas Björkman vidare till tredje omgången i mixeddubbel tillsammans med ryskan Nadja Petrova efter seger i två raka set mot det australiska paret Casey Dellacqua och Jordan Kerr.

Roddick i form

Bland singelspelarna verkar Andy Roddicks beslut att inte spela OS i Peking ha varit rätt. Amerikanen är klar för åttondelsfinal sedan han slagit ut italienaren Andreas Seppi med 6–2, 7–5, 7–6.

– För första gången på ett tag känner jag mig matchduglig. Jag har hamnat i flera tuffa lägen och spelat mig ur dem, så det är ett bra tecken, sade han.

Roddick vann US open 2003 och föll i finalen mot Roger Federer för två år sedan.

Natten mot måndagen gick även Novak Djokovic vidare till åttondelsfinal. Den serbiske världstrean besegrade kroaten Marin Cilic med 3–1 i set.

På måndagen vann sedan världsettan Rafael Nadal sin match mot amerikanen Sam Querrey – också med 3–1 i set – och är klar för kvartsfinal.

Tårar

Bland toppnamnen på damsidan besegrade världssjuan Dinara Safina, Ryssland, tyskan Anna-Lena Groenefeld i två raka set efter en känslofylld start:

– Efter uppvärmningen började jag bara att gråta. Jag kunde inte sluta, sade Safina som fick övertalas av sin tränare att gå ut på banan.

– Jag sa ”jag kan inte pressa mig själv”, men han sa ”gå bara ut där”. Sakta började jag känna att jag fortfarande kan pressa mig själv. Jag är verkligen glad över att jag vann.

ARTIKELN HANDLAR OM