Lindstedt/Nieminen föll i kvarten

Svenshoppet utslagen: Jag är jäkligt besviken.

SPORTBLADET

Robert Lindstedt lyckades inte ladda om i US open-dubbeln.

Efter rysaren i måndags kväll då han i par med Jarkko Nieminen slog ut världsettorna förlorade paret under tisdagen mot sjundeseedande Lukas Dlouhy/Leander Peas med 3–6, 7–6 (7–2), 3–6.

– Jag är jäkligt besviken, sade Lindstedt.

Foto: ARNE FORSELL/BILDBYRÅN
Robert Lindstedt (t h) och Jarkko Nieminen efter segern i morse.

Robert Lindstedt hade aldrig spelat kvartsfinal i US open tidigare. Men efter att ha slagit världsettorna Nenad Zimonjic/Daniel Nestor under måndagen fanns hopp om stordåd.

Men det sjundeseedade tjeckisk-indiska paret Dlouhy/Peas blev för mycket för en tröttkörd Lindstedt.

– Jag kom inte härifrån förrän klockan tio i går (läs i måndags) eftersom att jag spelade mixeddubbel också. Och i dag lägger de oss klockan 13.00. Det kan jag inte förstå, men så är det, sade svensken.

Matchen var hård. Lindstedt och finske Jarkko Nieminen kom inte ut lika heta som i måndags, men vaknade till i det andra setet. Och när paret spelade bra, spelade de nästan ut Dlouhy/Peas.

– Det håller jag med om. Vi hade våra toppar som var riktigt bra. Även i tredje set har vi en massa breakbollar. Och när de bryter oss så är det två nätrullare. Det var oflyt.

TT: Kändes ni av att ni spelat mycket i sista set?

– Ja, men vi servade för dåligt också.

TT: En kvartsfinal här har du aldrig spelat förr. Kan du ändå vara lite nöjd?

– Just nu gör det för ont för att kännas så. Om några dagar kanske. Men vi skulle ha gått längre, det är så jag känner just nu.

Nu kommer Lindstedt att ta en paus från dubbelpartnern Nieminen. Och öppnar med det dörren för en svensk konstellation till nästa säsong.

– Vi är några stycken som skiftar nu, så det vore kul om det blev så.

OS-mästarinnan i form

Elena Dementieva visar fortsatt OS-form i US open-tennisen. Den femteseedade ryskan, som spelade sig till guld i Peking, slog på tisdagen ut schweiziskan Patty Schnyder (6–2, 6–3) och avancerade till semifinal.

– Det var viktigt att vinna i två set. Extra tid för vila är alltid bra, sade Dementieva efteråt.

I semifinalen möter Dementieva vinnaren i kvartsfinalen mellan andraseedade serbiskan Jelena Jankovic och österrikiskan Sybille Bammer.

Dementieva, som vunnit elva raka matcher och 16 av sina 18 senaste, blir ny världsetta om hon på lördag lyckas vinna finalen och därmed sin första Grand slam-titel.

Djokovic vidare efter femsetare

På herrsidan slog tredjeseedade serben Novak Djokovic i den fjärde omgången ut spanjoren Tommy Robredo efter i 3–2 i set (4–6, 6–2, 6–3, 5–7, 6–3) och får i kvartsfinalen möta antingen amerikanen Andy Roddick eller chilenaren Fernando Gonzalez.

– Vem det än blir kommer han vara fysiskt starkare än jag, sade en trött Djokovic efter tisdagens match.