Serena starkast i tufft syskonmöte

Vann efter dramatisk kvartsfinal

SPORTBLADET

Serena Williams besegrade storasyster Venus i en dramatisk kvartsfinal i US open natten till torsdag svensk tid.

Lillasyster Williams räddade bland annat tio setbollar och vann i två raka tiebreak-set: 7–6, 7–6.

Foto: Getty Images
Serena – starkast i syskonmötet.

Serena Williams vann i två raka set, men det dröjde nära två och en halv timme innan hon kunde slå in matchbollen och ta ledningen med 9–8 i matcher mot sin ett år och tre månader äldre syster.

Bakom setsiffrorna gömmer sig mycken dramatik. I första set räddade Serena Williams två setbollar och i andra set hade förloraren Venus Williams inte mindre än åtta chanser att kvittera till 1–1 i set.

– Jag har svårt att förstå att jag vann. Vi spelade en härlig match och det avgjordes på bara någon boll här och där, sade Serena direkt efter matchen.

Kvartsfinalsegern innebär att Serena Williams är i semifinal i US open för första gången sedan 2002, då hon vann turneringen. För Venus Williams innebar förlusten att hon missade chansen att ta sin tredje titel på hemmaplan. Hon vann US open 2000 och 2001.

I semifinalen möter Serena Williams ryskan Dinara Safina, som i en inte lika dramatisk kvartsfinal besegrade italienskan Flavia Pennetta med 6–2, 6–3.

Nadal semiklar

Nyblivne världsettan Rafael Nadal, Spanien, är klar för semifinal i herrturneringen efter seger med 3–1 i set mot hemmaspelaren Mardy Fish. Efteråt tackade han publiken som stannat kvar till klockan två på natten amerikansk tid.

– Nattatmosfären är fantastisk här, men jag föredrar att spela en aning tidigare.

I semifinalen spelar Nadal mot skotten Andy Murray som besegrade Juan Martin Del Potro med 3–1 i set. Det var den snart 20-årige argentinaren Del Potros första förlust efter 23 raka segrar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM