Roger Federer till semifinal i raka set

Sensationen utslagen

Foto: TIMOTHY A. CLARY
Roger Federer.
SPORTBLADET

Sensationen Giles Muller pressade världstvåan Roger Federer, men den här gången kunde inte den 130-rankade luxemburgaren vända ett 0–2-underläge utan fick se Roger Federer ta hem kvartsfinalen i tre raka set, 7–6 (7–5), 6–4, 7–6 (7–5).

När Giles Muller klev in till matchen mot Roger Federer i dag fortsatte han sin tredje vecka i US Open. 25-årige Giles kvalade in till turneringen och har där överraskat alla. I åttondelsfinalen slog han ut världsfemman Andrej Davydenko genom att vända ett 0–2-underläge till seger. Det hade han gjort en gång tidigare så därför blev han kanske inte så orolig när Federer tog det första setet via tiebreak, 7–5.

16 serve-ess

Med sin tunga serve, han slog total 128 serve-ess i turneringen, varav 16 mot Federer, var han en tuff nöt att knäcka för världstvåan. I det andra setet visade dock schweizaren sin klass när han bröt vid ställningen 4–4 för att sedan serva sig fram till en 2–0-ledning. Giles fortsatte dock som om ingenting hade hänt, med självförtroendet av tidigare vändningar i ryggen.

Jagar femte titeln

Den här gången gick det dock inte. Han tog sig visserligen åter fram till tiebreak och hade där 4–1 och 5–3, men till slut blev 128 platser på rankingen för brant att klättra för luxemburgaren och Federer tog fyra raka poäng fram till 7–5 och är därmed klar för semifinal. Federer jagar sin femte raka US Open-titel och sin första Grand Slam-titel för i år.