Federer tog femte raka US Open-titeln

Vann mot britten Andy Murray i tre raka set

1 av 12 | Foto: AP
Roger Federer segerjublar.
SPORTBLADET

Roger Federer, 27, är tillbaka i topp.

I US Open-finalen visade den förre världsettan gammal god klass.

Schweizaren utklassade britten Andy Murray i tre raka set (6-2, 7-5, 6-2).

–  Det här betyder hur mycket som helst. Det är en otrolig känsla, sa Federer efter matchen.

Roger Federer säkrade sin 13:e Grand Slam-titel efter en timmes och 51 minuters finalspel. Han blev också den förste herrspelaren sedan 1924 att vinna fem US open i rad.

”Satte mig på plats”

21-årige britten Andy Murray, som spelade sin första Grand Slam-final, hade fått kortare vila inför finalen och hade inget att sätta emot den förre världsettan som spelade bländande tennis. Murryas spel från semifinalen mot spanjoren Rafael Nadal gick inte att känna igen.

– Jag har haft en bra turnering. Roger är enligt min mening den bästa som den här sporten har haft. Han satte verkligen mig på plats, sade Murray efter matchen.

Federer inte vidskeplig

Nu har Roger Federer tagit 13 Grand Slam-titlar och jagar Pete Sampras rekord på 14 titlar.

– Vidskeplig? Nja, det verkar dumt att sluta på 13 i alla fall, det kommer jag inte att göra, sade mästaren till ett öronbedövande jubel.

Hyllade Murray

Nästa chans för schweizaren att tangera rekordet blir i Australien Open i mitten på januari då kan han skriva ännu ett nytt tungt kapitel i karriären. Men han ser många hot i på vägen.

– Det finns många bra spelare just nu, både före och efter mig. Andy är en av dem, vi kommer att få se mer av honom, sade Federer.