Thomas Johansson skadad

SPORTBLADET

Thomas Johansson är skadad igen.

Problem med ena hälen gör att han riskerar att missa Stockholm open om ett par veckor.

– Målet är att vara tillbaka tills dess men det är väldigt osäkert, säger han till TT.

Foto: FOTO: AP
Thomas Johansson.

Baksidan av OS-framgången i dubbel ihop med Simon Aspelin har blivit en svårläkt skada. Efter silvret i Peking har Johansson bara spelat en turnering (ut i första omgången i US open) och det är oklart när han är tillbaka på tennisbanan. Klart är att han måste tacka nej till de två närmaste turneringarna, Bangkok med start nästa vecka respektive Tokyo.

– Jag har haft problem med hälen till och från i 2,5 år men hela tiden kunnat underhålla det med hjälp av en italiensk läkare som är med på tennistouren. Men sedan var det något som hände i samband med att jag hade en mastodontdag i OS med först singelmatchen mot Jarkko Nieminen och därefter dubbel, berättar Johansson.

– Efter det fick jag gå på riktigt starka smärtstillande tabletter under OS och det var inte bra heller under US open. Jag har fortfarande problem med hälen fastän jag fått behandling här i Sverige.

Kan behöva operation

TT: Om du jämför med tidigare skador i karriären?

– Problemet är att med dem har jag hela tiden känt att jag blivit bättre när jag gått från behandling. Det här sitter väldigt hårt och jag vet inte hur man ska få bukt med det. Jag hoppas kunna bli så bra att jag kan spela utan någon vidare smärta.

Thomas Johansson har drabbats av flera svåra skador under karriären, bland annat en ögonskada som gjorde att han missade stora delar av säsongen 2006. Han ställer nu hoppet till en österrikisk läkare. Svensken har redan varit i kontakt med honom och hoppas få svar om en besökstid under de närmaste dagarna.

– Från början är det inte tal om något kirurgiskt ingrepp men hjälper inte det så får vi se över möjligheterna.

Svenskfattigt

Stockholm open inleds den 6 oktober. Kommer inte Johansson till spel är bara Robin Söderling och Jonas Björkman, som lär få ett wild card, de enda svenskarna som på förhand går in i turneringen.

Det stora affischnamnet till turneringen är Roger Federer som nyligen vann US open och då tog sin 13:e grand slam-titel i karriären.

TT