OS-silvermedaljörer till Stockholm Open

Aspelin och Johansson klara för spel

SPORTBLADET

Stockholm open-publiken ser ut att få se bägge OS-silvermedaljörerna från Peking, Thomas Johansson och Simon Aspelin. Aspelin kommer till spel med ordinarie dubbelpartnern, österrikaren Julian Knowle. Stockholm open avgörs samtidigt som tennisturneringen i Wien, men i år blir det Stockholm för det svensk-österrikiska paret.

– Jag ville gärna spela Stockholm i fjol men då gick jag med att åka till Wien och nu när det var samma problem så var det lättare att stå på mig, säger Aspelin till TT.

– Det betyder mycket att få spela på hemmaplan när man reser så mycket som vi gör. Dessutom passar underlaget oss mycket bättre. Wien är väldigt långsamt.

Aspelin siktar på att nå Masters-slutspelet i Shanghai. Han och Knowle ligger just nu elva på rankingen, de åtta främsta paren når slutspelet:

– Man fick inget tillfälle att andas ut efter OS men nu har jag varit hemma och känner mig utvilad. Kan vi spela bra under de sex veckor som är kvar kan vi nå dit.

Aspelins dubbelpartner i OS, Thomas Johansson, är skadad och hans medverkan i Stockholm har varit osäker. Nu säger Johansson att det mesta tyder på att han är med.

– Jag kommer att komma och försöka. Jag och Magnus Norman slog lite häromdagen och det känns bättre, säger han till Eurosport.