Federer i tårar efter förlusten: Tar död på mig

SPORTBLADET

MELBOURNE. Han misslyckades

i jakten på sin 14:e Grand Slam-titel.

Då brast det för Roger Federer.

– Känslorna svämmade över, säger 27-åringen.

Roger Federer.FOTO: AFP

Rafael Nadal förstörde festen när Roger Federer i somras jagade sin sjätte raka seger i Wimbledon. I går, när 27-åringen skulle tangera Pete Sampras Grand Slam-rekord, slog spanjoren till igen.

Federer var helt förkrossad efter femsetaren (7–5, 3–6, 7–6, 3–6, 6–2) och började gråta när han skulle tala till publiken i Rod Laver Arena.

– Det här tar död på mig, sa han och lät tårarna rinna.

Nadal kramade om sin rival och bad om ursäkt för att han på nytt slog igen de för Federer uppslagna historieböckerna.

– Jag vet hur du mår just nu, men kom ihåg att du är en stor mästare och en av historiens bästa spelare. Du kommer att få din 14:e titel, sa världsettan, som blev förste spanjor att vinna Australian Open.

”Älskar den här sporten”

Tårarna hade torkat när Federer mötte världspressen, men besvikelsen var oförändrat stor.

– Jag älskar den här sporten. Det betyder allt för mig. Därför gör det så ont när jag förlorar. Först kommer besvikelsen. Du är chockad, ledsen ... sedan svämmar plötsligt alla känslor över. Problemet är

att man efter en final inte bara kan gå till omklädningsrummet och ta en kall dusch. Man är fast där ute på banan och det är det värsta. Det är tufft, säger han.

Roger Federer gjorde en bra match men servade alldeles för dåligt för att kunna hota Nadal. Schweizaren satte bara 52 procent av förstaservarna och gjorde sex dubbelfel.

– Femte set var bedrövligt. Det kändes som att jag skänkte bort segern, säger Federer,