”Pim-Pim” är redo för comeback

– men är inte aktuell för Davis Cup-laget

SPORTBLADET

Räkna inte med Joachim ”Pim-Pim” Johansson i Davis Cup-laget.

Trots skadekrisen planeras inget övertalningsförsök.

– Vi får respektera att han inte känner sig redo, säger DC-tränaren Joakim Nyström.

”Pim-Pim” gör comeback i kväll, då han möter Benoit Paire i Challenger-turneringen i franska Besanço. Det blir 26-åringens första tävlingsmatch sedan inhoppet i Stockholm Open.

Nästa vecka, samtidigt som Sverige tar emot Israel i årets DC-premiär, spelar han en tävling i Bergamo. Skadeproblemen får honom inte att ändra planeringen.

”Kroppen inte redo”

– Jag har knappt spelat tennis på ett och ett halvt år. Det är tråkigt att höra att skadeläget har förändrats, men min kropp är inte redo för femsetare. Jag är glad om jag orkar spela tre set, säger Joachim ”Pim-Pim” Johansson.

Trots att Robin Söderling missar matchen och Thomas Johansson är tveksam till spel kommer landslagsledningen inte att ta någon ny kontakt med den förra världsnian, som lämnade återbud för snart tre veckor sedan.

– Han har sagt att han inte är klar och det får vi respektera, säger Joakim Nyström.

Kontaktade Björkman

Skadesituationen fick honom redan i december att kontakta Jonas Björkman, som precis hade inlett livet som tennispensionär.

– Jag skickade ett sms och frågade om han ville komma tillbaka och göra en ny bragdmatch mot Israel, men det var ingen positiv respons, säger Nyström.

Stefan Holm