Johansson förlorade rysarmatch i fem set

Orkade inte stå emot israelen

SPORTBLADET

Det blir en direkt avgörande singel i Davis Cup-tennisen mellan Sverige och Israel.

Thomas Johansson orkade inte stå emot Dudi Sela som vann en femsetsrysare.

– Känns verkligen jobbigt, Thomas orkar inte trycka på, säger TV8:s expertkommentator Jonas Björkman.

Protesterna, demonstrationerna och kaoset hade lagt sig. Det var dags för tennis igen. Och Thomas Johansson var länge klart bättre än Dudi Sela.

Han hade 2–1 i set och såg stark ut. Men så fick han plötsligt ryggproblem, orsakade av det stumma underlaget som kräver mycket ryggkrökningar. Johansson fick behandling men det såg inte ut att hjälpa nämnvärt och Dudi Sela, som var mycket piggare, kunde ta hem matchen.

”Verkligheten hinner ikapp”

– Han har inte spelat på fem månader, på något sätt hinner verkligheten ikapp Thomas Johansson. Att han ens har spelat tio set är så imponerande. Nu är det många som lider med Thomas, säger Fidde Rosengren på TV8 om Johanssons långa frånvaro på grund av en fotoperation.

I slutet av matchen var Johansson helt slut, många trodde nog att han skulle avbryta i förtid. Men svensken kämpade sig igenom matchen och räddade bland annat fyra israeliska matchbollar. Men till sist skrevs israelens segersiffror till 3–6, 6–1, 4–6, 6–4, 6–2.

”Inga problem för Vinci”

– Man begär alldeles för mycket av "Tompa", han spelar fantastiskt bra så länge han orkar. Han gav nästan upp i fjärde setet så vi visste att chanserna inte var så stora i femte set, säger förbundskaptenen Mats Wilander till TV4.

Nu får Andreas Vinciguerra göra upp med Harel Levy om segern i Davis Cup-mötet i den efterföljande och sista singeln. Det tror Wilander att han fixar.

– Kommer "Vinci" upp i bra standard ska det inte vara några problem. Starten blir otroligt viktig, han ska springa runt och slå mycket forehand, säger han till TV4.