Wilander vill göra sig av med lyxvillan – ingen vill köpa: ”Prutbart”

1 av 5 | Foto: HAll and hall real estate, bildbyrån
SPORTBLADET

MALMÖ. Drömmer du om att bo som en tenniskung?

Nu har du chansen.

Mats Wilander säljer sin lyxkåk utanför Sun Valley för 73 miljoner kronor.

– Det är prutbart, säger 44-åringen.

Legendaren byggde 1999 sitt drömhem, Cove Meadow, i Idaho, USA, men har nu bestämt sig för att flytta.

Problemet är att han inte hittar någon köpare.

Avskräckande pris

Prislappen på 7,9 miljoner dollar, motsvarande 73 miljoner kronor, avskräcker de flesta. Då har Wilander ändå sänkt priset med 5 miljoner.

– Jag har försökt sälja huset i fyra år, men vi visste att det skulle ta lite tid. Det är jättesvårt att sälja ett hus med en prislapp på över 5 miljoner dollar, säger Mats Wilander.

Han kan tänka sig att gå ner ytterligare i pris för att kunna flytta in till samhället Sun Valley med hustrun Sonya och parets fyra barn Emma, Karl, Erik och Oskar.

Vill inte skjutsa

– Det handlar mer om att byta

livsstil än att tjäna pengar. Vi vill ge ungarna chansen att bo i byn och kunna cykla till kompisar och träningar. Dagarna blir komplicerade och långa när vi måste sitta i bilen en halvtimme så fort barnen ska träna och träffa vänner, säger Mats Wilander.

Flyttar inte hem igen

Cove Meadow ligger 25 km utanför Sun Valley, som har 5 000 invånare. Mats Wilander flyttade till Monaco som 19-åring och har bott i USA sedan 1988.

Kommer du någonsin att flytta hem till Sverige?

– Nej, det tror jag inte, säger Mats Wilander.

FAKTA

Andra stjärnor med sportslott

David Beckham

Sawbridgeworth, Hertfordshire, UK ”Beckingham Palace”, officiellt känt som Rowneybury House, köptes av David och Viktoria Beckham i oktober 1999 för 2,5 miljoner pund. Det värderas nu till runt 7 miljoner pund. Omges av 69 000 kvadratmeter mark.

Mike Tyson

Paradise valley, Phoenix, Kalifornien Ödmjuka 723 kvadratmeter, sex sovrum och fem badrum i fashionabla Paradise Valley köpte Tyson 2,1 miljoner dollar i maj 2005 och sålde två år senare för 2,3 miljoner dollar.

Farmington, Connecticut 52 rum, en egen avdelning för betjänter och annan personal samt eget båthus. Tyson köpte huset på runt 4 500 kvadratmeter för 2,7 mijoner dollar 1996, och skrev senare över det på ex-frun Monica Turner Tyson för 1 miljon dollar, som en del i deras skilsmässouppgörelse. Hon sålde det i slutet av 2003 till rapparen 50 Cent för 4,1 miljoner dollar.

Zlatan Ibrahimovic

Ribersborg, Malmö, Sverige Huset kostade 30 miljoner kronor – och var med det en av de dyraste villorna som sålts i Sverige. Renoveringen, som pågår, kommer att gå loss på minst lika mycket till. Då ingår bland annat pool och nybyggt garage.

Evander Holyfield

Fairburn, Fayette County, Georgia 5 000 kvadratmeter, 109 rum och 17 badrum utanför Atlanta. Holyfield har lån på 10 miljoner dollar för godset.