Kämpar fortfarande mot smärtan – karriären i fara

SPORTBLADET

Den opererade vänsterfoten fortsätter att plåga Thomas Johansson.

För Sportbladet avslöjar 33-åringen att comebacken kan bli kortvarig.

– Jag måste känna att kroppen håller. Annars får jag fundera på att tacka för mig.

Foto: AP
Johansson.

Sveriges senaste vinnare av en Grand Slam-turnering kan inte löpträna utanför tennisbanan trots att snart fem månader har gått sedan ingreppet.

Thomas Johansson blev påmind om det i går, då han gjorde comeback på ATP-touren.

Veteranen fick ett wild card till challenger-turneringen i Sunrise, USA, och hade förbrukat det redan efter 47 minuter. Tysken Denis Gremelmayr behövde inte längre tid på sig för att vinna med 6–4, 6–0.

”Inte riktigt förberedd”

– Det var ingen lysande comeback. Andra set var inte alls bra, men jag är inte riktigt förberedd och kunde inte förvänta mig något under, säger Thomas Johansson, som inte har spelat på touren sedan Stockholm Open.

Inför ingreppet i slutet av oktober – då en specialist i Amsterdam avlägsnade en benutväxt och en inflammerad slemsäck vid hälsenan – fick han beskedet att han skulle vara tillbaka efter sex till åtta veckor.

Börjat att tvivla

Det blev inte så. Thomas, som har rasat till 163:e plats på rankingen, är fortfarande långt ifrån fulltränad.

Frågan är om den förre världssjuan någonsin blir det. Oförmögen att löpträna har han själv börjat tvivla.

– Det är fortfarande väldigt svårt när jag ska ge mig ut och jogga. Medan Gremelmayr rörde sig otroligt bra kände jag mig som ett kylskåp. Inför Davis Cup-matchen hade jag sprungit 800 meter, i 200 meters-intervaller med vila emellan. Det håller inte. Jag måste känna att kroppen håller på och utanför banan. Annars får jag ta mig en funderare, om det är dags att tacka för sig, säger Thomas Johansson.”

ARTIKELN HANDLAR OM