Holm: Troligare att vi ser Michael Jackson på touren än Ijzerman

SPORTBLADET

Mark Ijzerman har lagt vantarna på ett av tennishistoriens mest udda sponsorkontrakt.

I motprestation ska han bli sport-ens svar på Michael Jackson.

Visst, holländaren ska spela med handskar.

Tennishandsken ska ses som ett

alternativ och komplement till den grepplinda som alla spelare på touren använder i dag.

Personligen tror jag inte på idén och det beror inte enbart på att Ana Ivanovic och Maria Sjarapova skulle risk-era att få en ojämn solbränna.

Den amerikanska tillverkaren Hillerich & Bradsby är av en annan uppfattning och marknadsför handsken som om den vore mänsklighetens räddning.

Inte spelat på ATP-touren

”Tennis stars sign deals with Bionic Glove”, läser jag i Business First. I artikeln – sannolikt en kopia av företagets pressrelease – framkommer det att ”tre europeiska toppspelare” ska börja spela med handsken.

Det handlar om dubbelparet Jacco Eltingh-Paul Haarhuis, som vann fem Grand Slam-titlar, och singelspelaren Mark Ijzerman. Vad som inte framkommer är att Elting är 38 år, Haarhuis, 43, och att de slutade spela ihop 1998.

Ijzerman? Är han ”ATP-singelspelare” är Usama bin Ladin engagerad i FN:s fredsarbete. Det tog en halv arbetsdag att få fram uppgifterna, men under sitt 28-åriga liv har han (Ijzerman, inte bin Ladin) spelat två Fut-ure-turneringar, som lyder under Internationella tennisförbundet – inte spelarorganisationen ATP.

Lögner går att sälja

Hur det gick för denne numera handskprydde gigant? I Heerhugowaard föll han med 3-6, 3-6 mot Joseph Sirianni. Senare under 2004, i Guan-gzhou, fick han ett game mot Ben-Qiang Zhu.

”ATP-singelspelare?” Ha, det ska visa sig att Mark Ijzerman i själva verket jobbar på Kiem Consultancy BV, officiell importör av en viss produkt från Hillerich & Bradsby.

Lögner går bevisligen att sälja med mördande reklam, men en tennishandske?

Tillåt mig att tvivla. Det känns troligare att vi får se

Michael Jackson än Marc Ijzerman på ATP-touren.

FAKTA

6 heta...

1: Rafael Nadal

Världsettan slaktade Andy Murray i finalen i Indian Wells och har nu vunnit 33 turneringar. Det innebär att 22-åringen – sett till antalet titlar – nu är lika stor som Arthur Ashe och Mats Wilander. Respekt.

2: Kim Clijsters

Den förra världsettan, som slutade i maj 2007, har aviserat sin comeback. Det var det näst bästa som kunde hända damtennisen. Nu väntar vi bara på Justine Henins återkomst. Under uppehållet har Clijsters gift sig med Brian Lynch.

3: Systrarna Williams

Hälften av topp 10-spelarna  – föll tidigt och tungt i Sony Ericsson Open, men det finns två världsspelare som även är bäst när det skräller. Serena har vunnit 19 av 22 matcher i år, Venus 14 av 15. En av dem lär – som vanligt – lämna Miami som mästarinna.

4: Anastasia Pavlyutjenkova

Det är så hon heter, nästa ryska superstjärna. 17-åringen knäckte den förra världsettan Jelena Jankovic och tog sig till semifinal i Indian Wells. Lägg namnet på minnet.

5: Jill Craybas

Amerikanskan, som vann tre matcher i Indian Wells, är en underbar kontrast till alla tonårsstjärnor. 34-åringen spelade sin första Grand Slam-turnering 1996, då många av dagens konkurrenter lekte med dockor.

6: Fernando Verdasco

Tjuren Fernando fortsätter att imponera, inte minst på spelare av det motsatta könet. Tennisens största lover boy blev tidigare i år dumpad av Ana Ivanovic men sägs nu ha fått ihop det med danskan Caroline Wozniacki.

…och en n0lla

Andy Roddick

Tjattrande charmtroll eller oförskämd diva? Frågan är motiverad sedan amerikanen blottat tonsillerna för domaren Cedric Mourier och tävlingsledaren Alan Mills i Miami. Roddick hade, under mötet med Dmitry Tursunov, synpunkter på det blöta underlaget och kom osökt in på Mouriers ”feta röv”.