Tuff svensklottning i Australian Open

Johansson ställs mot 2006 års finalist Baghdatis

SPORTBLADET

Melbourne (TT) Både Thomas Johansson och Sofia Arvidsson är i form inför Australian open.

Det lär också behövas. Svenskarna hade nämligen otur i lottningen inför årets första Grand slam-turnering.

Foto: AP
Får det tufft i Melbourne.

32-årige Johansson, som matchat flitigt på sistone och bland annat nått kvartsfinal i ATP-turneringen i Doha, lottades cyprioten Marcos Baghdatis, finalist i Melbourne 2006.

– En väldigt tuff lottning, sade Johansson till TT efter sitt andra träningspass på fredagseftermiddagen.

– Han är en jätteduktig spelare, otroligt allround och kan det mesta.

Baghdatis vann i Ohio 2006

Johansson och Baghdatis har mötts en gång tidigare. Då, i Ohio 2006, krävdes det två tiebreak för att skilja dem åt. Och det var den karismatiske cyprioten som tog hem matchen.

Efter framgången i Doha känner sig Johansson dock i bra slag och hans tränare, Magnus Norman, har trimmat sin adept hårt inför Australian open. Kanske var det också därför Johansson kände sig något sliten på fredagseftermiddagen.

Skulle Thomas Johansson slå Baghdatis väntar idel stora namn på den fortsatta resan:

Kan få möta Safin

I andra omgången kan det bli en repris av 2002 års Australian open-final mot Marat Safin. Och skulle Johansson ta hem även den femsetaren väntar sannolikt hemmafavoriten Lleyton Hewitt på andra sidan nät i tredje omgången.

– Det går nog inte att få en svårare lottning än så. Men ska du gå långt åker du förr eller senare på de stora namnen också, säger Johansson luttrat.

Svår lottning även för Arvidsson

På damsidan är Sofia Arvidsson det enda svenska hoppet. 23-åringen lottades mot fransyskan Marion Bartoli, just nu rankad som en av de tio främsta i världen. Regerande mästaren och världsettan Roger Federer ställs mot argentinaren Diego Hartfield i första omgången.

Daniel Persson/TT