Robin Söderling utslagen i Marseille

Comebacken tog slut i kvartsfinalen

SPORTBLADET

Robin Söderling föll till slut mot Mario Ancic i kvartsfinalen i ATP-turneringen i Marseille.

Men svensken är redo att resa sig igen.

– Jag är starkare än någonsin, säger han till TT.

Foto: AP
Robin Söderling föll.

Det blir alltså ingen semifinal i ATP-turneringen i Marseille för comebackande Robin Söderling. På fredagskvällen mötte svensken sin överman i Mario Ancic, Kroatien, som servade suveränt och vann med 2–1 i set, 6–3, 6–7, 6–2.

– Inte mycket att säga om. Han servade vansinnigt bra medan jag inte fick till serven. Jag är lite besviken på det, samtidigt kändes handleden riktigt bra och det är det viktigaste, säger svensken som på grund av sin handledsskada varit borta från spel i sju månader.

Men trots att han kylde handleden med is direkt efter förlusten påstod Söderling att han inte har ont längre.

– Nej, det är mer en försiktighetsåtgärd. Nu gäller det bara att orka fortsätta så här. Nu har jag gjort mina första tre matcher på väldigt länge och jag hoppas kunna fortsätta i den här stilen. Jag vet att jag kan bli lika bra som tidigare.

Under rehabiliteringstiden har Söderling inte legat på latsidan. Det har resulterat i att han är fysiskt starkare än någonsin.

– Jag har inte gått upp så många kilo, det är mer att jag fått mer muskler. Nu har jag nått mitt max och får hålla igen lite, säger han till TT.

Nästa vecka åker svensken till Rotterdam för nästa tävling.

– Det är jättekul att vara tillbaka. Jag hade egentligen inga förväntningar på Marseille, men det gick ju bra ...

Även kroatiske Ancic har för övrigt haft ett längre skadeuppehåll och missade bland annat Australian open. Han tilldelades ett wild card till Marseille.