Fick dödsbud – kvällen före match

Jelena Jankovic föll i andra omgången

Foto: Reuters
SPORTBLADET

NEW YORK. Kvällen före matchen mot Jaroslava Shvedova kom dödsbudet:

Din mormor har gått bort.

– Vi stod varandra väldigt, väldigt nära, säger tennisstjärnan Jelena Jankovic.

Den femteseedade serbiskan var sig inte lik när hon föll med 3-6, 7-6, 6-7 mot Jaroslava Shvedova, Kazakstan, i andra omgången i US Open.

Det hade sin förklaring.

När Jelena Jankovic klev ut på Arthur Ashe Stadium hade hon tankarna på annat håll, hos sin mormor i Serbien.

– Det är en väldigt svår situation. Jag var aldrig med ute på banan, klarade inte ens av att titta på bollen. Jag är en känslosam människa, så det var verkligen inte lätt. Jag var väldigt ledsen och emotionell. Det syntes nog, att jag inte var glad där ute. Jag led verkligen, säger Jelena Jankovic.

”Ville bara gråta”

I dag checkar 24-åringen ut från hotellet på Manhattan för att åka hem till sin familj. Hennes mor och följeslagare, Snezana, lämnade New York i förrgår.

– Det finns saker i livet som är viktigare än tennis. När en nära släkting dör inser man att det här bara är en liten tävling. Nu vill jag vara med min mamma och min familj. Jag kan knappt prata om det här. Jag vill bara gråta. Jag hade bara en mormor och vi stod varandra väldigt, väldigt nära. Nu är hon tyvärr borta, säger Jelena Jankovic.

Den förra världsettan har haft ett jobbigt 2009, både på och utanför tennisbanan. Även hennes mamma har varit sjuk och tvingats genomgå en operation.