”Publiken är som ett tredje ben ute på banan”

Foto: FOTO: AP
Taylor Dent.
SPORTBLADET

NEW YORK. Hemmaspelarna stormar fram i US Open.

Förklaringen?

Den är högljudd och patriotisk.

– Publiken är som ett tredje ben ute på banan, säger Taylor Dent.

Andy Roddick, James Blake, Sam Querrey och systrarna Williams är som väntat klara för tredje gången i US Open, men det återstår fler amerikaner än så i årets turnering.

Överträffat sig själva

276:e-rankade kvalspelaren Jesse Witten, den 206 centimeter långa servemaskinen John Isner, 17-åriga Melanie Oudin och bortglömde Taylor Dent har överträffat sig själva och alla förväntningar.

Den sistnämnde, som är på väg tillbaka efter ett par skadefyllda år, besegrade spanjoren Ivan Navarro i en högdramatisk femsetare i natt.

Dent låg under med 1-2 i set, men tog sig samman och vann med 6?4, 5?7, 6?7, 7?5, 7?6. När matchen var över - efter fyra timmar och tolv minuters spel - greppade 28-åringen domarens mikrofon och framförde sin kärleksförklaring till publiken på Grandstand.

”Kämpade och kämpade”

Sedan sprang han ett ärevarv och gjorde high five med alla åskådare som sträckte fram en hand.

– Jag var tvungen att visa min uppskattning, kunde inte nöja mig med att bara vinka. Jag kämpade och kämpade och publiken var med mig hela tiden. US Open är en unik upplevelse för en spelare. Det är otroligt att jag har privilegiet att få vara med om det här, säger Taylor Dent.