Skrällen i natt – Roddick uttslagen

SPORTBLADET

NEW YORK. Det är ingen höjdare att möta 206 centimeter långe John Isner.

Fråga Andy Roddick.

Världsfemman blev sensationellt utslagen av sin landsman i natt.

Foto: FOTO: AP
Andy Roddick tackar John Isner för matchen.

Roddick, som vann US Open 2003 och gick till final i Wimbledon i år, var helt förkrossad när han lämnade Arthur Ashe Stadium tidigt i morse.

Samtidigt, ute på banan, stod en annan amerikan och tog emot folkets hyllningar.

38 ess

Den förre världsettan vann 162 bollar att jämföra med 155 för John Isner – men det var tvåmetersmannen som vann matchen med 7-6, 6-3, 3-6, 5-7, 7-6.

– Det är den största segern i min karriär. Det finns inte ens något att jämföra med, säger Isner, som dundrade in 38 ess.

24-åringen från Tampa är inte den mest kompletta spelaren på tennistouren, men en av de mest svårspelade. Han täcker i princip hela nätet med sin enorma räckvidd och det är i det närmaste omöjligt att bryta hans serve. Projektilerna kommer farande över axelhöjd, vilket gör returspelet extremt svårt.

Få trodde på Isner när matchen gick till skiljeset, men tennisens verkliga tungviktare (111 kilo) fortsatte att imponera med sin knockouttennis.

– Jag fick aldrig panik. Det var han som hade pressen på sig. Ingen förväntade sig att jag skulle vinna, säger John Isner, som är 55:a på världsrankingen.

Andy Roddick har bara vänt två 0-2-underlägen till seger under karriären. Att han var ytterst nära att lyckas på nytt i natt var en klen tröst.

– Det var en tuff förlust, speciellt eftersom jag tog mig tillbaka in i matchen. Avgörande var att han spelade så bra i tiebreaken, när han var tvungen att göra det, säger han.

”Verkligen bra kompisar”

Samtidigt som John Isner var överlycklig efter segern led han med Andy Roddick, som har fungerat som hans mentor.

– Vi är verkligen bra kompisar utanför banan. Jag gillar inte att han är utslagen. Det är rena pesten att vi skulle mötas i tredje omgången, säger Isner.

I åttondelsfinalen ställs han mot Fernando Verdasco, som slog Tommy Haas i en nästan lika oviss femsetare. Då kommer det att smälla igen.

– Jag är inte nöjd än, klargör John Isner.

ARTIKELN HANDLAR OM