”En av mitt livs skönaste segrar”

Foto: FOTO: AP
Caroline Wozniacki jublar efter matchbollen.
SPORTBLADET

NEW YORK. I natt satt New Yorks bredaste leende på en danska.

Caroline Wozniacki har för första gången gått till kvartsfinal i en Grand Slam-turnering.

– Det är helt fantastiskt, säger 19-åringen.

Caroline Wozniacki visste inte till sig av lycka när hon vann åttondelsfinalen mot Svetlana Kuznetsova. Till saken hör att världsåttan från Odense var riktigt illa ute mot Öppna franska-mästarinnan.

Tung start

Wozniacki förlorade första set med 2-6 och då var det många som placerade ryskan i kvartsfinalen.

– Hon spelade otroligt bra i första set, men i det andra klev jag längre in i banan för att sätta press på henne. Jag var tvungen att bli mer aggressiv, säger Wozniacki, som kämpade sig tillbaka in i matchen.

De följande seten gick till tiebreak, där danskan visade mental styrka. Slutresultatet - 2-6, 7-6, 7-6 - berättar mer om det.

– Det här är en av mitt livs skönaste segrar. Jag gjorde en riktigt bra match och slog Svetlana, som är sexa i världen.

I kvartsfinalen ställs Wozniacki mot 17-åriga amerikanskan Melanie Oudin, som har slagit ut toppspelare efter toppspelare.

– Hon är riktigt bra och har vunnit några fantastiska matcher. Det kommer att bli svårt, inte minst med tanke på att publiken kommer att stå bakom henne, säger hon.

Får spela på hemmaplan

Caroline Wozniacki, som likt många andra tennisspelare har bosatt sig i Monte Carlo, har blivit Danmarks största idrottstjärna. Nästa år får hon chansen att spela på hemmaplan, då en WTA-turnering ska avgöras i Köpenhamn.

– Det är underbart att Danmark har en turnering nu. Det ska bli väldigt roligt att spela inför hemmapublik, säger Wozniacki.

ARTIKELN HANDLAR OM