Murray sensationellt utslagen ur US Open

Foto: AP
Andy Murray är utslagen ur US Open.
SPORTBLADET

En av de främsta utmanarna till Roger Federer om US open-titeln, världstvåan Andy Murray, är utslagen ur turneringen. Murray förlorade åttondelsfinalen mot Marin Cilic, Kroatien, med setsiffrorna 5–7, 2–6, 2–6, och hade efteråt inget att skylla på, inte ens den vänstra handleden som uppenbarligen plågade honom.

– Jag har haft problem med den någon vecka men oavsett det så fick jag kämpa i dag. Självklart är det en stor besvikelse, särskilt efter de tre senaste grand slam-tävlingarna. Jag tog inte till vara på mina chanser i första set och efter det kunde jag inte returnera bra, sade Murray.

Skotten nådde förra året finalen i US open, hans första i grand slam-sammanhang, och har i år passerat Rafael Nadal på världsrankingen.

Massor av misstag

Han var också hos några tippad att rubba Federer från US open-tronen, i stället blev det nu ett mycket tidigt utträde ur turneringen.

Mot Marin Cilic, som ses som Kroatiens stora talang efter spelare som Goran Ivanisevic, Mario Ancic och Ivan Ljubicic, var Murray chanslös efter att i första set gjort hela 41 misstag, extremt mycket för den normalt sett bollsnåle 22-åringen som dessutom missade sju breakbollar. Marin Cilic ställs i kvartsfinalen mot Juan Martin Del Potro.

TT