Wozniacki klar för semifinal

”Har inget att förlora”

Foto: AP
En överlycklig Caroline Wozniacki efter matchbollen.
SPORTBLADET

Danskan Caroline Wozniacki är klar för sin första grand slam-semifinal efter att ha besegrat Melanie Oudin i kvartsfinalen i US Open. Den danska världsåttan besegrade hemmapublikens nya favorit, 17-åriga Melanie Oudin, utan några som helst problem, 6–2, 6–2.

– Jag har aldrig tagit mig förbi åttondelsfinalen tidigare så jag är så lycklig. Nu har jag inget att förlora, jag är ju i semifinal, sade Wozniacki.

Wozniacki har nu en jättechans att även nå karriärens första grand slam-final då hon i semifinalen ställs mot belgiskan Yanina Wickmayer, rankad blott 50:e i världen och en stor överraskning så här långt i turneringen.

Inte tappat ett set

Wozniackis kvalitéer har däremot varit välkända, dock har hon haft svårt att få ut sin kapacitet i de allra största tävlingarna. Seger i genrepsturneringen i New Haven var dock ett formbesked och på vägen fram till semifinal har hon övertygat stort och inte tappat ett enda set.

Hennes semifinal ser också på förhand betydligt enklare ut än den andra där regerande US Open-mästarinnan Serena Williams ställs mot comebackande Kim Clijsters, Belgien.

Damfinalen avgörs natten till söndag svensk tid.

TT