Riskerar ett års fängelse för kyssen

– Vi ser allvarligt på det

SPORTBLADET

Den supporter som tog sig in på planen och kysste Rafael Nadals efter spanjorens seger mot Gael Monfils i US Open kan straffas hårt.

Åklagaren Richard Brown säger att han ser allvarligt på händelsen och mannen riskerar nu upp till ett års fängelse.

– Det som hände är oacceptabelt, säger turneringschefen Jim Curley.

Foto: AP
Riskerar ett års fängelse för kyssen.

Mannen stormade in efter Nadals seger i åttondelsfinalen och tog sig fram till spanjoren när han höll på att byta tröja. Mannen han ge spanjoren en rejäl kyss innan säkerhetspersonalen slet bort honom från stjärnan.

”Det är oacceptabelt"

US Open-arrangören har tagit allvarligt på händelsen och har enligt Reuters utökat antalet säkerhetsvakter på respektive arena från sex till nio personer efter tisdagsnattens händelse.

– Det som hände är oacceptabelt och vi tränar före och under turneringen, varje dag, för att säkerställa att sådana här saker inte kan hända. Tyvärr hände det ändå men jag kan garantera att vi ska göra allt i vår makt för att det inte ska hända igen, säger Jim Curley.

Knivhuggen av åskådare

Åklagaren Richard Brown säger att han ser allvarligt på det som inträffat och drar bland annat paralleller till 1993 när damstjärnan Monica Seles blev knivhuggen av en åskådare i Hamburg. Brown säger att han ser det som ”extra allvarligt” att mannen tog fysisk kontakt med Nadal.

Åskådaren kommer nu att åtalas för olaga intrång av tredje graden samt störande av ett professionellt sportevenemang som är ett lagbrott i delstaten. Om han fälls så riskerar han upp till ett års fängelse och böter på motsvarande drygt 33 000 kronor.

”Killen var trevlig”

Nadal själv tog händelsen med ro.

– För mig var det inget problem. Killen var faktiskt trevlig. Han var ett stort fan. Han sa: ”Jag älskar dig”, och ville pussa mig.