Regn satte stopp för Nadals match

Kvarten mot Gonzalez sköts upp

Foto: AP
Besviken Nadal sedan matchen brutits.
SPORTBLADET

Regn satte stopp för Nadal–Gonzalez

Regn har lagt hinder för att få fram en segrare i US Open-kvartsfinalen mellan Fernando Gonzalez–Rafael Nadal.

Då heter den stora vinnaren i stället Juan Martin Del Potro.

Han kan nu få en extra vilodag inför lördagens semifinal.

Under tio dagar klarade sig turneringen från regn. På den elfte kom i stället skurarna över New York och då var det chilenaren Gonzalez och nyblivna världstvåan Rafael Nadal som drabbades. Deras kvällsmatch fick först brytas vid ställningen 7–6, 2–2 till Nadal. 1,15 timme senare kunde spelarna kliva ut på centrecourten igen men det blev inte långvarigt. De båda hann bara till ännu ett tiebreak när domaren tvingades att bryta matchen vid ställningen 3–2 till Nadal och spelarna fick i stället återvända till omklädningsrummet.

Där fick man också stanna när skurarna inte gav vika över Flushing Meadows och strax före midnatt lokal tid hade matchen fortfarande inte kunnat återupptas.

Del Potro får extra vilodag

För arrangörerna är det en ytterst besvärlig situation och för Gonzalez-Nadal kan det bli förödande. För samtidigt som de fick vänta kunde semifinalmotståndaren från Argentina, Juan Martin Del Potro, ta igen sig på hotellrummet efter att under eftermiddagen vunnit sin kvartsfinal mot Marin Cilic, Kroatien, 4–6, 6–3, 6–2, 6–1.

Världssexan Del Potro får nu en extra vilodag inför lördagens semifinal medan Gonzalez-Nadal riskerar att tvingas spela tre dagar i rad. Särskilt för Nadal kan det bli tufft. Han har nyligen kommit tillbaka efter ett längre uppehåll på grund av knäproblem och under US Open dessutom plågats av en magmuskelskada. Han fick också behandling för den skadan under mötet mot Gonzalez.

Federer mot Djokovic

Regn är annars ingen ovanlighet under US Open men till skillnad från Australian Open och numera även Wimbledon har inte arrangörerna tillgång till en arena med flyttbart tak.

Det andra semifinalparet är sedan tidigare klart i form av femfaldige US Open-mästaren och världsettan Roger Federer mot världsfyran Novak Djokovic, Serbien, vilket också är en repris på förra årets ena semifinal.

TT