Regn hindrar spel i US Open

Del Potro vinnare i regnigt New York

Foto: AP
Rafael Nadal får vänta på sin kvarsfinal.
SPORTBLADET

Regn har lagt hinder för att få fram en segrare i US open-kvartsfinalen mellan Fernando Gonzalez–Rafael Nadal.

Då heter den stora vinnaren i stället Juan Martin del Potro.

Han kan nu få en extra vilodag inför lördagens semifinal.

Under tio dagar klarade sig turneringen från regn. På den elfte kom i stället skurarna över New York och då var det chilenaren Gonzalez och nyblivna världstvåan Rafael Nadal som drabbades.

Deras kvällsmatch fick först brytas vid ställningen 7–6, 2–2 till Nadal, därefter lite senare vid ställningen 3–2 till Nadal i andra sets tiebreak.

Mer spel än så blev det inte på torsdagskvällen och vid midnatt beslutades att matchen skulle återupptas på fredagen.

Det har dock inte gått något vidare. Klockan 15.00 lokal tid (21.00 svensk tid) var varken Nadal–Gonzalez eller någon av de planerade damsemifinalerna med bland annat Caroline Wozniacki igång. För arrangörerna är det en ytterst besvärlig situation och för Gonzalez och Nadal kan det bli förödande.

Tufft för Nadal

Semifinalmotståndaren från Argentina, världssexan Juan Martin del Potro, blev klar redan på torsdagseftermiddagen. Och förutom att han fick kvällen fri får han nu en extra vilodag inför lördagens semifinal medan Gonzalez eller Nadal tvingas att spela tre dagar i rad.

Särskilt för Nadal kan det bli tufft. Han har nyligen kommit tillbaka efter ett längre uppehåll på grund av knäproblem och under US open har han dessutom plågats av en magmuskelskada. Spanjoren fick också behandling för den skadan under mötet med Gonzalez.

Regn är annars ingen ovanlighet under US open, förra årets finaler fick till exempel flyttas fram en dag. Men till skillnad från Australian open och numera även Wimbledon har inte arrangörerna tillgång till en arena med flyttbart tak.

Det andra semifinalparet är sedan tidigare klart i form av femfaldige US open-mästaren och världsettan Roger Federer mot världsfyran Novak Djokovic, Serbien, vilket också är en repris på förra årets ena semifinal.

TT