Måndagsfinal i US Open

Regnet stör spelschemat

Foto: AP
En besviken Nadal får vänta på spel.
SPORTBLADET

Någon vinnare av årets US Open kommer inte att utses förrän på måndag.

Det blir konsekvensen av regnandet i New York och att kvartsfinalen mellan Fernando Gonzalez–Rafael Nadal nu flyttats till lördag.

Under tio dagar klarade sig turneringen från regn. På den elfte kom i stället skurarna över New York och då var det chilenaren Gonzalez och nyblivna världstvåan Rafael Nadal som drabbades.

Deras kvällsmatch i torsdags fick först brytas vid ställningen 7–6, 2–2 till Nadal, därefter lite senare vid ställningen 3–2 till Nadal i andra sets tiebreak.

Mer spel än så blev det inte torsdagskvällen och även fredagen regnade bort.

Därför har nu arrangörerna tvingats att kasta om schemat fullständigt:

På lördag hoppas man kunna avsluta kvartsfinalen mellan Gonzalez–Nadal.

Senare på dagen ska även de två damsemifinalerna med bland annat danskan Caroline Wozniacki spelas klart.

Måndagsfinal för andra året i rad

Damernas final flyttas från lördag till söndag och herrfinalen flyttas till måndag för andra året i rad.

De stora förlorarna är nu Nadal-Gonzalez. Om de ska ta hem US Open måste de nu spela tre dagar i rad, först lördagens kvartsfinal, därefter semifinal mot redan klara Juan Martin del Potro, Argentina, och riskerar att vara tröttkörda till en eventuell final på måndag.

Särskilt för Nadal kan det bli tufft. Han har nyligen kommit tillbaka efter ett längre uppehåll på grund av knäproblem och under US Open har han dessutom plågats av en magmuskelskada. Han fick även behandling för den skadan under mötet mot Gonzalez.

Regn är annars ingen ovanlighet under US Open, även förra årets herrfinal fick flyttas fram till måndagen då till skillnad från Australian Open och numera även Wimbledon har inte arrangörerna tillgång till en arena med flyttbart tak.

Det andra semifinalparet är sedan tidigare klart i form av femfaldige US Open-mästaren och världsettan Roger Federer mot världsfyran Novak Djokovic, Serbien, vilket också är en repris på förra årets ena semifinal.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM