Andreas Vinciguerra bröt matchen skadad

Kris för svenska DC-laget

Foto: BILDBYRÅN
Andreas Vinciguerra vrider sig i plågor och ger sedan upp matchen.
SPORTBLADET

Andreas Vinciguerra stukade foten i mötet med Rumäniens Victor Hanescu och tvingades ge upp vid underläge 0-2 i set.

Det svenska DC-laget är nu i kris i brist på bra singelalternativ.

– Han sa att smärtan var olidlig, säger assisterande DC-kaptenen Joakim Nyström till TV 8.

Sverige måste vinna DC-matchen mot Rumänien för att hänga kvar i elitdivisionen. Men efter att Andreas Vinciguerra tvingats bryta första singeln mot Victor Hanescu har nu Sverige hamnat i ett riktigt prekärt läge.

Vinci stukade foten i en sidledsförflyttning vid underläge 0-2 i set.

– Han kom till bänken och sa att smärtan var olidlig. Vi tejpade upp han direkt men när han gick ut och testade hade han ändå så ont att han hade svårt att röra sig, säger Joakim Nyström.

”Satsat på dubbelspecialister”

Vinciguerra hade dessförinnan pressat Hanescu hårt och tvingade fram tiebreak i både det första och andra setet. Rumänen var dock starkare i de avgörande lägena.

Om Vincuguerras skada är allvarlig så innebär det stora problem för Sverige. Mats Wilander tvingas då ta ut en av dubbelspecialisterna Simon Aspelin eller Robert Lindstedt till vad som kan bli en avgörande singel på söndagen.

– Det är en tuff situation med tanke på att Mats satsat på två så utpräglade dubbelspecialister. Det är helt klart att vi måste ha en frisk Vinciguerra om det står 2-2, säger experten Jonas Björkman i TV 8.

Skickad på röntgen

Andreas Vincuguerras fot ska nu röntgas.

– Vi får skicka han till lasarett och ta en röntgen. Förhoppningsvis är det bara en kraftig stukning och att han då kanske kan spela på söndag, säger Nyström.

– Men han har normalt en hög smärttröskel och jag vet inte om ”Vinci” get upp någon match tidigare. Så det är inte bra.