Sverige klart för elitdivisionen

Söderling utklassade Hanescu

Foto: Bildbyrån
Robin Söderling knyter näven efter en vunnen boll.
SPORTBLADET

Robin Söderling blev stor hjälte när Sverige slog Rumänen i Davis Cup.

Söderling vann söndagens singel mot Victor Hanescu och säkrade därmed platsen i elitdivisionen.

– I går snackade han om att han eventuellt inte ville spelare dubbeln då han inte ville bli syndabock, säger DC-kaptenen Mats Wilander till TV8.

Söderling hade inga som helst problem med 28:e rankade Victor Hanescu i söndagens första singel. 7-5, 6-1, 6-0 skrevs utklassningssiffrorna till.

Söderling var den bättre spelaren och kunde, trots att han stundtals blev pressad i första set, enkelt spela hem matchen. Återigen var serven och de tunga baslinjeslagen svenskens segervapen.

– Jag är otroligt imponerad av Söderling. Han offrar sig fysiskt och mentalt. Det man gör i DC skrivs in i historien och att komma så laddad som Robin gör är makalöst bra gjort, säger Wilander.

”Ville inte bli syndabock”

Kaptenen avslöjar också att Söderling var tveksam till att spela lördagens dubbel. Stjärnan blev uttagen i sista stund istället för Simon Aspelin.

– I går snackade han om att han eventuellt inte ville spelare dubbeln då han inte ville bli syndabock för det svenska laget. Men nu är han allt annat än syndabock.

Wilanders framtid osäker

Vinsten innebär att Sverige slipper krisläget med en Andreas Vinciguerra i en helt avgörande singel. ”Vincis” match blir istället betydelselös då Sverige redan har ointagliga 3-1 i matcher.

Platsen i elitdivisionen är nu säkrad för det svenska DC-laget men Mats Wilanders egen framtid är fortfarande osäker.

– Vi har inte tagit något beslut ännu.