Fotograferad topless

Nu rasar danska stjärnan mot paparazzifotograferna

SPORTBLADET

Danska tennisproffset Caroline Wozniacki har upptäckt baksidan med kändisskapet - paparazzifotograferna.

Efter att ha blivit förföljd och fotograferad topless under en semesterresa på Mauritius rasar nu den 19-åriga danskan.

– Jag skulle gärna vilja ha mitt privatliv för mig själv, säger hon.

Den gångna säsongen blev Caroline Wozniackis stora genombrott. Tre turneringssegrar och dessutom fyra finalförluster (bland annat i US Open tidigare i höst) har gjort att hon numera är en av de allra största världsstjärnorna.

Men den blonda dansk-polskan har också tvingats inse nackdelarna med det. Efter säsongsavslutningen i Doha åkte hon tillsammans med tre tjejkompisar på sin första föräldrafria semester. Men med på resan till Mauritius åkte också ett gäng förklädda fotografer.

Fotograferad av ”fiskare”

Efter bara några timmar på en av semesteröns stränder fann sig Wozniacki uttittad och fotograferad.

– Först trodde vi att fiskebåten som lade sig i närheten av oss var bemannad av fiskare. Men så plötsligt fick vi syn på ett jättelikt kameraobjektiv som stack upp under en segelduk, och insåg att vi var förföljda, säger danskan till B.T.

US Open-finalen gjorde att hon tog sig upp på fjärde plats på världsrankingen, och intresset för henne har sedan dess ökat rejält.

Spelat in 20 milj i år

– Mycket har ändrats det senaste året. Tidigare hade jag inga problem med att helt anonymt gå omkring i hela världen. Så är det inte längre.

Prispengarna under året uppgår till närmare 20 miljoner kronor, och Wozniacki förstår att framgångarna föder en nyfikenhet hos supportrar och media.

– Jag har inga problem med uppmärksamheten normalt. Men självfallet är det irriterande att jag inte kan få ha semester i fred. Jag skulle gärna vilja ha mitt privatliv för mig själv.

ARTIKELN HANDLAR OM