Söderlings chockvinst

Svensken slog världstvåan Rafael Nadal på nytt – vann i två raka set i ATP-slutspelet

SPORTBLADET

Robin Söderling, 25, tog det definitiva klivet in i världseliten när han besegrade Rafael Nadal i Franska Öppna.

I Mastersslutspelet stod svensken för en drömrepris och besegrade spanjoren med 6-4, 6-4.

– Jag är otroligt glad, det var lite spaghettiben, säger Söderling till TT efter segern.

– Djävulskt imponerande, säger assisterande Davis Cup-kaptenen Magnus Larsson till Sportbladet.

Foto: FOTO: REUTERS
drömstart Robin Söderling slog Rafael Nadal i två raka set.

Robin Söderling tog tennisvärlden med häpnad när han i somras besegrade Rafael Nadal på spanjorens favoritgrusbanor i Paris. På hardcourten i London var det dags igen för en ny chockvinst när ATP-slutspelet inleddes.

Söderling har blivit en riktig mardrömsmotståndare för världstvåan Nadal. Svensken bröt spanjorens serve tidigt i första set och tog hem det med 6–4 efter att ha dominerat stort från baslinjen.

Tog den andra matchbollen

Vid ställningen 5–4 i andra set gick Tibro-sonen fram till matchboll i Rafael Nadals serv. Men efter en lång bollduell slog svensken ut sin forehand. Var det spanjorens vändning? Svar: Nej! På den andra matchbollen orkade inte Nadal stå emot längre. Spanjoren slog ut och Söderling vann matchen med 6–4, 6–4.

– Helt otroligt. Men jag hade på känn att Robin hade en bra chans att vinna. Han är stark på de här underlagen och Nadal är inte i sin bästa form, säger assisterande Davis Cup-kaptenen Magnus Larsson.

”Var väldigt nervös”

– Jag var väldigt nervös i början men fick en väldigt bra start. Jag spelade riktigt bra på de viktiga bollarna och servade bra. Att vinna mot världstvåan är inte dumt, säger överlycklige Robin Söderling till TT som var riktigt nervös inför matchen.

– Det var lite spaghettiben.

Segern innebär en drömstart på den penningstinna turneringen för 25-åringen.

”Djokovic blir svårast”

– Nu finns det ingen anledning att titta på något annat än en plats i semifinalen för Robin. Jag tror att Djokovic blir hans svåraste motståndare. Men hur som helst så kan Robin spela avsappnat i fortsättningen, säger Magnus Larsson.

Söderling spelar i en av två grupper där de två bästa av de fyra spelarna i varje grupp avancerar till semifinalerna. Novak

Djokovic möter Nikolaj Davydenko senare i kväll i Grupp B, där även Nadal och Söderling ingår.