”Han har ett guldläge”

Edberg imponerad av Söderling

Stefan Edberg.
SPORTBLADET

Av alla svenska tennisstjärnor är det bara Björn Borg och Stefan Edberg som har vunnit Mastersslutspelet.

Ska Robin Söderling bli den tredje medlemmen i det exklusiva sällskapet?

– Han har ett guldläge, säger Edberg till Sportbladet.

25–åringen från Tibro inledde ATP–slutspelet med att slå Rafael Nadal med 6–4, 6–4.

Stefan Edberg är imponerad – men knappast överraskad.

– Det är otroligt bra att vinna, men jag inte jätteförvånad. Nadal har inte sett så bra ut sedan han kom tillbaka från skadan och Robin har inget att förlora. Att komma in som reserv är en perfekt situation, säger han.

”Inte otänkbart”

Den förre världsettan tror att segern mot den spanske världstvåan bara var början på Robin Söderling show. Edberg utesluter inte att svensken, som fick en ordinarie plats sedan knäskadade Andy Roddick lämnat återbud, vinner hela turneringen.

– Det är inte otänkbart. Chansen finns, även om det är många matcher som ska spelas. Fortsätter han att spela på toppen av sin kapacitet har han ett guldläge den här veckan. Det är ingen spelare som sticker ut. (Roger) Federer har inte rosat marknaden och (Andy) Murray kan känna av trycket från hemmapubliken. (Novak) Djokovic är den som har spelat bäst. Det känns som att det här kan gå riktigt bra, säger Stefan Edberg.

Om Robin Söderling inte vinner Mastersslutspelet i år är legendaren övertygad om att den 25–årige västgöten får nya chanser i framtiden.

– Ja, han har många bra år framför sig, säger Stefan Edberg.