Söderling klar för semifinal

Spelade ut världstrean Djokovic

SPORTBLADET

Robin Söderling spelar sitt livs tennis och är klar för semifinal i ATP-slutspelet.

Efter segern mot Rafael Nadal i första omgången av ATP-slutspelet spelade svensken även ut världstrean Novak Djokovic.

7-6 (7-5), 6-1 skrevs segersiffrorna till för Söderling.

– Vi har haft tuffa matcher mot varandra men jag visste att jag hade en bra chans, säger Söderling till TT.

Foto: AP

Robin Söderling bjöd på stor tennis mot Novak Djokovic. Svensken kostade på sig att missa tre setbollar i första set men tog ändå hem det efter ett nervpirrande tiebreak.

– När jag missade de där setbollarna så kände jag: "dom där hade jag behövt" men sedan försökte jag bara att glömma dem. Jag servade jättebra i dag och det var det som räddade mig kvar i första setet, säger Söderling.

Överlägsen i andra set

I andra set var det sedan inget snack om saken. Söderling utklassade serben och rann ifrån till klara 5-1.

Med ett säkert baslinjespel vann svensken de viktiga deuellerna och spelade sig fram till matchbollar. På den andra avgjorde 25-åringen matchen.

– Jag spelade verkligen bra i dag. Jag började kanske inte så bra men servade bra och det höll mig kvar i matchen. Vi har haft tuffa matcher mot varandra men jag visste att jag hade en bra chans, säger Söderling till TT.

Vill slippa Federer

Söderling är nu klar för semifinal, trots att en gruppspelsmatch återstår Nikolaj Davydenko. Ens eger där kan ändå visa sig viktig för att undvika världsettan Roger Federer.

– Jag tror svaret är ganska självklart vem jag vill slippa i en semifinal. För varje gång han har besegrat mig så tycker jag att jag kommit närmare en seger men vi får se. Jag kan inte göra något åt resultaten i den övriga gruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM