Dödshotade domaren – får rekordböter

Men tennisstjärnan Serena Williams kopplar av på Barbados efter domen

Foto: FOTO: AP
Serena Williams och domaren var inte överens.
SPORTBLADET

Tennisstjärnan Serena Williams, 28, får betala nära 600 000 kronor för dödshotet mot domaren under US Open och riskerar att stängas av för gott från turneringen.

Men världsettan verkar inte alltför bekymrad.

Här kopplar hon av på Barbados.

Foto: FOTO: ALL OVER PRESS
Williams på stranden.

Det var i september, i semifinalen mot Kim Clijsters, som Serena Williams gick bananas och dödshotade en linjedomare efter ett fotfel.

– Om jag kunde skulle jag ta den här bollen, slå ner den i halsen på dig och döda dig! skrek Williams som fick sin andra varning och diskvalificerades.

Två dagar senare, efter att hon i lag med systern Venus vunnit dubbelfinalen, passade Serena på att be om ursäkt för sitt utbrott.

”Kvinna med stolthet”

– Jag vill uppriktigt be om ursäkt för mitt olämpliga utbrott, först och främst till linjedomaren, Kim Clijsters, USTA och tennisfans världen över. Jag är en kvinna med stor stolthet, tro och integritet och medger när jag har fel. Jag vill föregå med gott exempel.

Men ursäkten räckte inte. På måndagen meddelade Grand Slam-tennisens Bill Babcock att Serena Williams får ett rekordhögt straff. Hon får betala 82 500 dollar (cirka 590 000 kronor) och riskerar att stängas av från US Open för all framtid om hon uppträder illa under de närmaste två åren.

Tarango kallade domaren korrupt

Skämmer hon ut sig i någon annan turnering under den här två år åren höjs böterna till 1,25 miljoner kronor (175 000 dollar).

Serena Williams, som spelat in 200 miljoner kronor på tennisen, verkar dock ta straffet med ro. På bilden här ovanför slappar hon och kopplar av på Barbados där hon befinner sig för att delta i en träningsturnering.

Det tidigare rekordet i höga böter hade Jeff Tarango på 344 000 (48 000 dollar). 1995 gick Tarango bärsärk under en match och kallade domaren korrupt.

ARTIKELN HANDLAR OM