Norman flyttar – till Söderling

Allt för att optimera träningen: ”Jag är tacksam”

SPORTBLADET

Magnus Norman vill ge Robin Söderling bästa tänkbara förutsättningar under 2010.

Därför flyttar succétränaren till Monte Carlo.

– Jag är väldigt tacksam, säger den svenske världsåttan.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Storsatsar 2010 Genom att Magnus Norman blir granne med Robin Söderling i Monte Carlo får de 40 dagar extra tillsammans om året. ”Nu finns alla förutsättningar”, säger Söderling.

Sportbladet kan avslöja att Magnus Norman håller på att flytta till en lägenhet bara hundra meter från Robin Söderlings hem. Därifrån är det promenadavstånd till grus- och hardcourtbanorna på Monte Carlo Country Club, som blir deras bas.

– Det passar oss mycket bättre. Robin bor ju där sedan tidigare och nu ska vi träna mer i Monte Carlo. Jag känner alla på klubben och där kan vi få lite lugn och ro, säger Magnus Norman.

Gott om sparring

Eftersom många av spelarna på ATP-touren och tennispensionärerna Thomas Johansson och Jonas Björkman bor i skatteparadiset är det inga problem att hitta sparringpartners.

– Dessutom tänker vi ta ner Daniel Berta någon vecka, säger Norman som själv bodde i Monaco 1995–2004. När han tvingades ge upp den egna karriären gick flyttlasset till Stockholm, där flickvännen Linda kommer att bo kvar.

– I längden är det ingen hållbar situation, men för tillfället gör vi så här. Jag kör på med Robin för att det är så roligt.

”Alla förutsättningar”

Enligt Robin Söderling är det den ultimata lösningen att bli granne med sin tränare. I och med flytten utökas deras samarbete, från 200 till 240 dagar om året.

– Vi har försökt att göra allt så optimalt som möjligt och att han flyttar till Monte Carlo är att optimera en sak till, säger Söderling.

Kan det bli bättre?

– Nej, nu finns alla förutsättningar. Han bor där och kommer att resa med mig till alla tävlingar.

Söderling ska under 2010 banta spelschemat med tre-fyra turneringar. Efter Australian Open, som avgörs 18–31 januari, väntar det första tävlingsuppehållet.

– Då tänker vi vara i Monte Carlo i tio dagar, säger Magnus Norman.