”Nadal skulle nog vilja slå mig här”

Söderling om eventuellt returmöte med gruskungen

SPORTBLADET

PARIS. Rafael Nadal kan få möta Robin Söderling i finalen i Öppna franska.

I ett år har spanjoren längtat efter upprättelse.

– Han skulle nog gärna vilja slå mig här, säger succésvensken med ett leende.

– Jag tänker aldrig på revansch, säger Nadal.

Gruskungen från Mallorca hade radat upp 31 raka segrar på Roland Garros när han förra året blev utslagen av Robin Söderling.

Nu har Rafael Nadal inlett en ny segersvit på det klassiska gruset.

Den femte segern i ordningen kom i dag, då han slog landsmannen Nicolas Almagro med 7-6, 7-6, 6-4 och säkrade en plats i semifinalen.

Vinner Söderling mot Tomas Berdych och ”Rafa” gör det han ska mot sensationsmannen Jürgen Melzer blir drömfinalen av.

”Tänker inte på revansch”

Spanjoren vill dock inte ta ordet revansch i sin mun.

– Jag tänker inte så. Det gäller att hålla sig hundraprocentigt lugn och tänka på vad som ska göras, säger Nadal, som fyller 24 år i morgon.

Robin Söderling, som alltså är den ende spelaren som har slagit världstvåan i Öppna franska, skulle inte ha något emot att möta Nadal igen.

Det finns ingen motståndare som skrämmer svensken, vilket han visade med all tydlighet i kvartsfinalen mot Roger Federer.

– Mitt största mål är att gå ännu längre och kanske till och med vinna, klargör Söderling.

Hyllar Söderling

Segern mot Roger Federer imponerade även på Rafael Nadal.

– Roger var favorit, men Robin spelade otroligt bra. Hans serve, både första och andra, var väldigt hård och svår att returnera. Från baslinjen var han hundraprocentig och satte bollarna nära linjerna. Det är väldigt svårt att vinna mot Robin när han spelar så, säger Rafael Nadal.

På presskonferensen frågade Sportbladet vem han helst möter på grus, Federer eller Söderling.

– För mig spelar det ingen roll vem som står för motståndet. Jag tänker bara på min halva av lottningen. Är det Roger är det Roger. Är det Söderling är det Söderling. Det viktigaste för mig är att ta mig till finalen. Nu är jag klar för semifinal, och det är väldigt goda nyheter för mig, säger Nadal.

Robin Söderling är dock ganska övertygad om att Nadal vill få till ett revanschmöte, även om han på grus har lätt för Federer.

– Spontant känns det som att han skulle föredra mig. Jag vet inte, men han skulle nog gärna vilja slå mig här, säger Söderling.