Löftet: Du vinner

Johansson: ”Jag tror verkligen att han slår Nadal”

SPORTBLADET

PARIS. Inför finalen i Öppna franska fick Robin Söderling ett sms från Thomas Johansson:

”Nu är jag snart inte längre Sveriges senaste Grand Slam-vinnare.”

– Jag tror verkligen att han slår Nadal, säger 35-åringen.

Svensk tennis har längtat efter en Grand Slam-mästare sedan 2002, då Thomas Johansson vann Australian Open efter att ha besegrat Marat Safin i finalen.

Även den förre världssjuan börjar bli otålig, men tror och hoppas att väntan är över samtidigt som dagens final i Öppna franska.

”Kör hårt!”

Häromdagen skickade han ett textmeddelande till Robin Söderling och Magnus Norman, där han förtydligade det:

”Nu är jag snart inte längre Sveriges senaste Grand Slam-vinnare. Kört hårt i finalen. Lycka till! TJ”.

– Det tror jag verkligen. I dag, vid 18.30-tiden, är Robin vår senaste Grand Slam-vinnare. Jag har svårt att se hur Nadal ska kunna slå Robin. För att rubba honom måste han sätta uppåt 80 procent av förstaservarna och jag tycker inte att Nadal servar speciellt bra. Det vore fantastiskt roligt och väldigt viktigt för svensk tennis om Robin lyckas vinna, säger Thomas Johansson till Sportbladet.

Dålig längd på slagen

När han har sett Rafael Nadal i Öppna franska har han också noterat att världstvåan spelar med ganska dålig längd. Vissa bollar har världstvåan placerat mitt i banan.

– Gör han det mot Robin är han körd. Jag tror inte att Nadal kommer att hänga med. Robin vinner med 3–1 i set.

– I de två senaste matcherna har han verkligen klivit in i banan på sina motståndares andraservar. (Roger) Federer och (Tomas) Berdych hängde inte med när han vevade på och det är två av de hetaste spelarna på touren. Även om Nadal inte har släppt något set tycker jag inte att han har imponerat, säger Thomas Johansson.