”Har redan besvisat att jag kan slå honom”

Söderling vet att han kan vinna – igen

SPORTBLADET

PARIS. Robin Söderling är den ende spelaren som har slagit Rafael Nadal på Roland Garros.

Han vet att han kan göra det igen.

– Det vore fantastiskt att vinna en Grand Slam-titel, säger 25-åringen inför finalen i Öppna franska.

En tennisspelare kan inte ställas inför en större utmaning än att möta Rafael Nadal i finalen i Öppna franska. Spanjoren är obesegrad på grus i år och har sedan debuten 2005 vunnit 37 av 38 matcher på Roland Garros.

– Han rör sig fantastiskt bra, är bra både offensivt och defensivt, har en riktigt, riktigt bra forehand och är bra på att vända underläge, säger Robin Söderling i ett försök att förklara ”Rafas” makalösa framgångar.

Sände en chockvåg

Västgöten kan också, vilket han är ensam om, berätta hur man gör för att besegra Rafael Nadal i Öppna franska. I fjol, i åttondelsfinalen, skickade Robin Söderling hem Nadal från Paris och en chockvåg genom tennisvärlden.

Det är sådana positiva bilder han måste plocka fram inför finalen, men han gör det inte konkret.

– Nej, jag har faktiskt inte sett matchen på video. Pappa har tittat på den ganska mycket, men inte jag. När jag inte spelar själv försöker jag göra andra saker. Jag brukar inte titta på tennis, säger Robin Söderling.

Blåst på rankningen

Lyckas han med konststycket att besegra Nadal igen blåser han inte bara spanjoren på titeln utan också förstaplatsen på världsrankingen.

– Jag vet att jag kan slå honom. Det har jag redan bevisat, säger Robin Söderling, som även vann deras senaste möte i Mastersslutspelet i London.

Nadal har respekt

Rafael Nadal har stor respekt för svensken och vill inte prata om revansch-möte.

– Nej, nej, nej. Sanningen är att jag hellre hade mött Tomas Berdych i finalen. Mot honom har jag vunnit de sex senaste matcherna. Det blir tufft mot Robin, men jag ska göra mitt yttersta. Förlorar jag kan jag bara gratulera honom. Då var han bäst, säger Rafael Nadal.

ARTIKELN HANDLAR OM