”Du tar revansch – i Wimbledon”

Vi syns i England Rivaliteten mellan Rafael Nadal och Robin Söderling lyste inte lika stark efter finalen i Öppna franska. Men snart är det Wimbledon...
SPORTBLADET

PARIS. Robin Söderling tänker inte sörja finalförlusten i Öppna franska.

25-åringen har redan tankarna på Wimbledon, som inleds om två veckor.

– Jag är övertygad om att han snart kommer att vinna en Grand Slam-titel, säger Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist.

Söderling förlorade finalen i Öppna franska, precis som i fjol. Skillnaden var att det inte var Roger Federer utan Rafael Nadal som krossade svenskens dröm om att få lämna Roland Garros med sin första Grand Slam-titel.

– Det är klart att jag är besviken, men ”Rafa” var bättre än mig och har inte förlorat en enda match på grus i år. Det är tuffare att förlora när man är riktigt nära segern, säger Robin Söderling, som nu är sexa på världsrankingen.

Västgöten har dragit sig ur veckans grästurnering i Halle, men det betyder inte att han tar ledigt från tennisen. Söderling åker snart till London för att förbereda sig inför Wimbledon, som inleds den 21 juni.

”Jag är en av de bästa”

Med nyvunnet självförtroende vet han att han kan lyckas där också.

– Jag spelade inte bra i turneringen inför Öppna franska och var tveksam på formen när jag kom hit. Två veckor senare har jag gått till final. Det hade kunnat gå mycket sämre. Federer gör alltid bra ifrån sig i Wimbledon, men funkar spelet kan jag också gå en bit. På rankingen är jag en av de bästa, säger Robin Söderling.

Tror stenhårt på Robin

Stefan Edberg berättade nyligen för Sportbladet att han i år ser Söderling som Federers och Nadals främste utmanare på det klassiska gräset.

Han är inte den ende gamle storspelaren som tror stenhårt på Tibrokillen.

– Det här var inte hans enda chans att vinna en Grand Slam-titel. Robin har etablerat sig som en av världens absolut bästa tennisspelare. Första titeln kan komma redan om några veckor i Wimbledon, eller senare i år, i US Open. Robin spelar bra på alla underlag och kommer att ta en Grand Slam-titel snart. Det är jag övertygad om. Han behöver inte många chanser till, säger Thomas Enqvist.

Mats Wilander ser inte Robin Söderling som någon grusspelare, trots att han två år i rad har gått till final i Öppna franska.

– Som jag ser det har han fortfarande störst chans att vinna US Open och Australian Open, på hardcourt. Det är det som är så positivt, säger Wilander.