Tog strypgrepp på skandalspelaren

Köllerer retade på nytt gallfeber på motståndare: ”Han är en idiot”

SPORTBLADET

Tennistourens mest hatade har slagit till igen.

Daniel Köllerer förolämpade sin motståndare Stefan Koubek så mycket att denne till slut svarade med ett strypgrepp.

– Det var kanske inte rätt agerat, men jag tar inte vad som helst, säger Koubek.

Österrikes näst bäste tennisspelare Daniel ”Crazy Dani” Köllerer – rankad 109 i världen – har varit avstängd från ATP-touren i två omgångar och är minst sagt illa omtyckt av de andra spelarna.

”Blev tjafs”

Andreas Vinciguerra kan intyga det. Svensken mötte Köllerer i augusti förra året, i Cordenons, och lämnade då banan i protest.

– Varje gång jag skulle serva höll han upp handen för att störa mig. Det hände tre-fyra gånger i varje game. Jag sa till domaren och supervisorn, men ingenting hände. När vi gick fram på nät blev det tjafs. Han ställde sig nära mig och då knuffade jag bort honom och sa att han är en idiot. Då fick jag ett gamestraff och gick av banan. Många spelare tycker att det var bra gjort, att någon satte ned foten, sa Andreas Vinciguerra till Sportbladet.

Matchen bröts

Nu har Köllerer på nytt retat gallfeber på en motståndare. Under en match i Österrike förolämpades Stefan Koubek så till den milda grad att han till slut, vid ett sidbyte, gick fram till Köllerer och tog ett strypgrepp.

Matchen bröts, Stefan Koubek diskvalificerades, men publiken var på Koubeks sida och buade ut Köllerer.

– Det var kanske inte rätt agerat, men jag tar inte vad som helst – framför allt inte från Köllerer, säger Koubek enligt tyska medier.

FAKTA