Arvidssons vapen: Ett lyckohalsband

SPORTBLADET

LONDON. Nyckeln till ett lyckat Wimbledon?

Tennistjejen Sofia Arvidsson bär den runt halsen.

Inför dagens premiärmatch placerar hon sin lyckoamulett på spelarbänken.

– Den måste ligga på jackan, med diamanterna nedåt, säger 26-åringen.

Foto: STEFAN HOLM
Sofia Arvidsson med sitt diamanthalsband som ska ge tur.

Tennisspelare är ett skrockfullt släkte och Sofia Arvidsson är inget undantag. Inför matchen mot Alla Kudryavtseva väntar tre stående inslag.

Till att börja med lyssnar Sofia på ”Bette Davis eyes” med Kim Carnes.

Kickar med tennisboll

Sedan, en kvart före matchen, kickar halländskan alltid en tennisboll som en del av uppvärmningen.

– Jag måste klara min ålder. Annars får jag inte träna eller spela match. Hittills har det gått bra. Mitt personbästa är 114. Det klarade jag på en parkeringsplats i Charleston.

Ju fler tillslag, desto bättre tennis... Är det så?

– Ja. Det är lite konstigt, men kickar jag bra så spelar jag bra. Det är väl ett tecken på att man har bra kontroll på bollen, säger Sofia Arvidsson när Sportbladet träffar henne i Wimbledon.

Halsbandet på jackan

Före inbollningen tar hon dessutom alltid av sig sitt Cartier-halsband och placerar det på träningsoverallsjackan, så att ordet ”Love” syns vid sidbytena. Det passar en tennisspelande tjej från Kärleken i Halmstad.

– Halsbandet är en fin present till mig själv. Jag köpte det när jag slagit en topp 10-spelare för första gången, säger Sofia, syftande på segern mot Marion Bartoli i Australian Open 2008.

Lyckoamuletten kan behövas i?dag. Alla Kudryavtseva gjorde succé i Wimbledon för två år sedan, då hon slog Maria Sjarapova i andra omgången.

– Hon är duktig på gräs, men det är bara att gilla läget. Lottningen kunde ha varit både bättre och värre, säger Sofia Arvidsson.

FAKTA

HÄR ÄR SOFIAS SKROCKFULLHET

Inför varje match lyssnar hon på ”Bette Davis eyes”. Det var lyckosamt i Memphis 2006, då hon vann sin första och hittills enda WTA-titel.

På varje uppvärmning kickar hon en tennisboll. Hon måste klara minst lika många tillslag som levnadsår, det vill säga 26.

Hennes halsband måste ligga på ett speciellt sätt på spelarbänken.