Söderling hyllas av Becker och Henman

”Spelade med otroligt självförtroende”

Foto: PokerStars
Boris Becker.
SPORTBLADET

Utklassningen av Robby Ginepri var ett styrkebesked inför resten av Wimbledon.

Det kan en trefaldig mästare – Boris Becker – och en som aldrig nådde riktigt ända fram – Tim Henman – intyga.

– Robin spelade med otroligt självförtroende, säger Boris Becker.

Foto: Reuters
Tim Henman.

Motståndaren Robby Ginepri, USA, var helt enkelt chanslös. Det kommer flera spelare att vara i årets upplaga av Wimbledon, menar Henman och Becker efter Söderlings förkrossande vinst (6–2, 6–2, 6–3). Den förstnämnde var stort brittiskt hopp under många år men nådde som bäst fyra stycken semifinaler. Den sistnämnde tog hem tre Wimbledontitlar, bland annat efter klassiska finaler mot Stefan Edberg.

Båda två jobbar numera inom tv och Becker var expertkommentator för Söderlings match. Becker, själv en gång i tiden känd för sin serve, var framförallt imponerad av svenskens servande. Totalt blev det 13 ess och Ginepri fick bara två breakbollar i hela matchen. Båda två räddade Söderling med serveess och han vann förkrossande 91 procent av poängen när han satte sin förstaserve.

Även Henman imponerad

Tim Henman sträckte sig samtidigt så långt som att Söderling kan utmana om titeln i årets turnering. Det påståendet bygger inte på dagens insats utan även på deras tidigare möten, även om det sista var fyra år bak i tiden då Söderling ännu inte etablerat sig men ändå pressade britten till fem set.

– Jag har mött Söderling ett par gånger och det var verkligen okomfortabelt. Jag vet också att när han besegrade Federer i Paris så sa Federer att han kände att matchen inte var i hans egna händer, säger Henman.

– Det enda man kan gör är att försöka få tag i bollen. För tio år sedan var gräs ett mera speciellt underlag där vissa spelare inte hade någon chans. Nu är det mera som hardcourt där bollen studsar högt. Jag skulle inte bli förvånad om han blir kvar länge här i turneringen.

”Spelade riktigt bra”

Söderling själv kunde heller inte vara speciellt missnöjd efteråt:

– Vissa dagar känns det som att man har mer tid på sig i slagen. Även om det går snabbt på gräs så kände jag mig lugn och att jag hade tid.

– Jag spelade en riktigt bra match i dag och servade väldigt bra.

På torsdag väntar nu antingen Frederico Gil, Portugal, eller Marcel Granollers, Spanien. Den matchen var vid 21-tiden på tisdagen inte färdigspelad ännu. Klart är dock att Söderling slipper en före detta Wimbledonsemifinalist i fjärde omgången. Cyprioten Marcos Baghdatis, åkte överraskande ut i första omgången.

Tobias Österberg/TT