Läge för revansch

Robin Söderling kan ge igen i Wimbledon

SPORTBLADET

LONDON. Segern mot Robby Ginepri var bara början.

Wimbledon kan utvecklas till rena revanschtåget för ­Robin Söderling.

I dag väntar Marcel Granollers, som sänkte svensken i Australian Open.

Robin Söderling har chans till revansch i Wimbledon – tre gånger om. Han har redan slagit Robby Ginepri. I dag väntar Marcel Granollers. Vinner han där kan han möta Rafael Nadal i kvartsfinalen.

Robin Söderling förlorade mot Ginepri i Chennai tidigare i år, men när de möttes på Wimbledons centrecourt var svensken överlägsen.

I dag, mot Marcel Granollers, har västgöten ett nytt tillfälle att revanschera sig. Det var spanjoren som, trots ett 0–2-underläge, slog Söderling i första omgången i Australian Open.

Fokuserar på varje match

Dessutom kan Söderling, om han tar sig till kvartsfinal, ställas mot sin överman i Öppna franska-finalen, Rafael Nadal.

– Så tänker jag aldrig, att jag vill ta revansch. Det senaste mötet spelar ingen roll. Jag fokuserar på varje ny match och tror att jag har en bra chans mot Granollers, säger Robin Söderling.

Att 25-åringen inte vill prata om revanschbegär behöver inte beskriva hans känslor. Tränaren Magnus Norman minns från sin egen karriär att hämnden är ljuv även på en tennisbana.

– Robin har fått stryk av många spelare på sin sida av lottningen och Granollers är en av dem. Förhoppningsvis betyder det att han vill ha revansch och är extra taggad, säger Norman till Sportbladet.

Revanschlust är väl en extra drivkraft?

– Ja, som spelare är man alltid revanschsugen. Att man har fått stryk får dock inte sätta sig i huvudet, så att man har alltför stor respekt för motståndaren. Det kan vara både positivt och negativt, men mot Granollers tror jag att det är positivt för Robin. Sättet han förlorade på i Australien? ... det var lite onödigt, om man säger så, säger Magnus Norman.

”Väldigt, väldigt bra”

Värmlänningen var, som alla andra, djupt imponerad av Robin ­Söderlings spel i första omgången.

– Under de sju Grand Slam-turneringar jag har varit med har han aldrig spelat så bra i första rundan. Det behöver inte betyda något för framtiden, men Robin var väldigt, väldigt bra. Fortsätter han så är det inte många spelare som tar honom, säger Magnus Norman.

FAKTA

SÅ KAN ROBIN TA REVANSCH I WIMBLEDON

Första omgången: Robby Ginepri, USA

Senaste mötet: 4-6, 5-7 i Chennai 2010.

Resultat, Wimbledon: 6-2, 6-2, 6-3.

Andra omgången: Marcel Granollers, Spanien.

Senaste mötet: 7-5, 6-2, 4-6, 4-6, 2-6 i ­Australian Open 2010.

Resultat, Wimbledon: Svar i dag.

Eventuell kvartsfinal: Rafael Nadal, Spanien

Senaste mötet: 4-6, 2-6, 4-6 i Öppna franska 2010.

Resultat, Wimbledon: Svar nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM