”Jag visste att det en dag skulle komma till användning”

John Isner, 111 kilo, om vad som låg bakom segern i maratonmatchen

SPORTBLADET

LONDON. Med en matchvikt på 111 kilo är John Isner den tyngsta spelaren på tennistouren.

Extrakilona hjälpte honom att vinna rekordrysaren mot Nicolas Mahut.

– Jag har ett extra lager runt midjan och visste att det en dag skulle komma till användning. Det fungerade som ett slags reservtank, säger den överlycklige amerikanen.

Det dröjde elva timmar och fem minuter men till slut kunde John Isner avgöra tidernas längsta tennismatch, som slutade 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68.

– Det här är bättre än en dröm. Det är inte ofta man stjäl showen för spelare som Roger Federer, jublar 25-åringen från Tampa.

Femte set inleddes under onsdagen och bröts vid ställningen 59-59, efter drygt sju timmar spel.

John Isner var då lika utmattad som hungrig.

På banan fick han i sig tre bananer, tolv energikakor och mängder med vatten. För att hjälpa sin landsman att fylla på depåerna åkte Andy Roddick och fixade hämtmat.

– Han kom tillbaka med allt möjligt till mig, min tränare och fysioterapeut. Där fanns tre kartonger med pizza, all slags kyckling, potatismos, ja, allt. Jag kunde ha ätit tolv hamburgare, säger John Isner.

För Isner blev maratonmatchen mot Nicolas Mahut en bantningskur som heter duga. Han vägde definitivt inte 111 kilo när han slog in matchbollen i går.

Det dröjde 167 game, men till slut kom servegenombrottet.

– Jag ska gå till omklädningsrummet för att väga mig. Det är inte så att jag ser ut som en kviga, men det sitter några extra kilon runt midjan. Det beror inte på att jag äter onyttigt. Jag jobbar hårt men kan ändå inte bli av med det. Jag visste att jag en dag skulle få nytta av det.

Du, vad sägs om att införa tiebreak i femte set?

– Nej, det tycker jag inte. Något som liknar det här kommer aldrig att inträffa igen. Vi kommer aldrig att få se något som är i närheten, säger John Isner.