”Kommer ta ett halvår att återhämta sig”

McEnroe kräver regeländring – men Wimbledon vägrar

SPORTBLADET

John Isner klarade inte av att lyfta sig efter maratonmatchen mot Nicolas Mahut utan föll i raka set mot Thiemo de Bakker.

Nu kräver legendaren John McEnroe en regeländring för att stoppa fler omänskliga matcher.

– Det måste finnas en gräns, säger McEnroe till London Evening Standard.

70-68 i femte set slutade rekordmatchen mellan John Isner och Nicolas Mahut. Redan dagen efter tvingades Isner i dag upp på banan igen och föll, helt utmattad, med 0-6, 3-6, 2-6 mot Thiemo de Bakker.

Kräver regeländring

Nu kräver legendaren John McEnroe att reglerna ändras.

– Jag har en känsla av att de kommer att ändra reglerna nu – och det borde de göra. Det här är underbart, de har brutit varje rekord som finns men det måste finnas en gräns. Jag skulle föreslå ett tiebreak även i femte set, säger McEnroe.

Den trefaldiga mästaren säger också att Isner kommer att påverkas av matchen långt längre än turneringen i Wimbledon. Enligt legendaren kan det ta ett halvår för både amerikanen och motståndaren Mahut att återhämta sig.

”Mesar som spelar fotboll”

– De är otroligt tränade både mentalt och fysiskt men det kommer att ta sex månader från deras karriärer. Det är fantastiskt för vår sport. Men de på mesarna som spelar fotboll får fem dagar ledigt efter att 22 man spelat 90 minuter.

Wimbledon vägrar dock lyssna på de kritiska rösterna. Beskedet är solklart: reglerna kommer inte att ändras.

– Det som händer är helt unikt och bjuder på stor underhållning. Varför skulle du vilja ändra på det? Det är en fantastisk historia för tennisen, säger Ian Ritchie, vd för arrangören All England Club.